Hlavní obsah

Nadšený chovatel koi kaprů pro ně postavil domek s obřím akváriem

Někdy se říká, že chov koi kaprů není záliba, ale životní styl. Člověk často v souvislosti s nimi změní některé své obyčeje a začne s dalšími, doprovodnými úpravami svého domova či zahrady. Andy Corrie z anglického Milton Keynes pro své rybí oblíbence postavil domek a v něm obří akvárium.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž postavil na zahradě domek pro 14 kaprů koiVideo: Caters News/DILANTHA DISSANAYAKE, AP

 
Článek

Jedenačtyřicetiletý milovník koi kaprů nelitoval nákladů a postavil si na zahradě skleníku podobný domek s užitnou plochou 80 metrů čtverečních, ve kterém sice pěstuje exotické rostliny, ale ty v něm slouží spíše jako dekorace.

Hlavním prvkem zařízení je totiž obří akvárium s objemem 8000 litrů, ve kterém nalezlo domov 14 koi kaprů rozličných barevných variací.

Ryby ovšem nejsou jedinými obyvatelkami tohoto pánského „doupěte”, jak Andy domek nazývá. V teráriích, rovněž velkorysých rozměrů, chová totiž 15 felsum madagaskarských (druh stromových gekonů).

Foto: Caters News/Dilantha Dissanayake, AP

Muž postavil na zahradě domek pro 14 kaprů koi

A nebylo by to pořádné pánské doupě, kdyby nemělo vybavení určené i přímo pro svého majitele. V domku lze proto objevit i hudební systém a také výčep piva.

I jako domácí mazlíček si lemur zachová instinkty divokého zvířete

Jak na to

Celková hodnotu domku se vším vybavením a zařízením činí zhruba 80 000 liber, v přepočtu tedy něco kolem 2,3 milionu korun. Domek si přitom postavil celý sám. Obdivuhodný je ovšem nejenom výsledek jeho práce, ale s mírnou nadsázkou řečeno i jeho schopnost přemluvit manželku k realizaci takového díla.

Foto: Caters News/Dilantha Dissanayake, AP

Andy Corrie utratil za zahradní domek pro ryby v přepočtu přes 2,3 milionu korun.

Ta měla zpočátku o celé záležitosti jasno. Považovala akci „domek pro gekony a ryby” za šílenství. Nyní ovšem, když je hotový a ona vidí, jak je Andy nadšený, uznává, že jeho stavba přece jenom nějaký smysl měla.

Anketa

Chováte také koi kapry?
Ano, také je máme.
22 %
Měli jsme je, ale už je nechováme.
5 %
Ne, ale rádi bychom si je pořídili.
9,6 %
Ne, to jde zcela mimo nás.
63,4 %
Celkem hlasovalo 3057 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Novodobí mazlíčci. Chřestýši či pumy

Dva miliony psů a milion koček, které Češi chovají jako domácí mazlíčky, dostávají vážnou konkurenci. Nově se v domácnostech rozmáhá nejen chov želv či...

Výběr článků

Načítám