Hlavní obsah

Nábytek inspirovaný Marilyn Monroe tvarově kopíruje její půvaby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká filmová herečka a modelka Marilyn Monroe je jednou z módních ikon, které nechaly svůj otisk nejen v módním průmyslu, ale i v tom interiérovém. Některé kousky přijdou vhod do elegantně a noblesně zařízených prostor, jiné pak vyniknou v popartovém stylu.

Foto: DelightFull, Balvi Gifts

Lampa je inspirována stylovou ikonou padesátých a šedesátých let, stejně jako kovová zarážka.

Článek

Marilyn Monroe, která byla představitelkou řady „hloupých blondýnek“, je bezesporu jedním ze symbolů konzumní krásy. A právě konzumní způsob života je častou inspirací popartového stylu. S její podobiznou tak například vznikají textilie v křiklavých barvách připomínající dílo umělce Andyho Warhola.

Foto: Ink & Drop, Besselink & Jones

Marilyn Monroe je velkou inspirací pro kousky v popartovém stylu i pro elegantní nábytek.

Marilyn je také známá pro své půvabné křivky. Nezapomenutelné jsou její snímky v rozevláté kolové plisované sukni a právě ta je inspirací pro řadu nábytku, který tvarově tyto organické linie připomíná.

Foto: Laskasas, HolzDesignPur

Jídelní stůl z autentického mramoru nero marquina i věšák z jasanového dřeva svými tvary připomínají proslulou rozevlátou sukni Marilyn Monroe.

Sedací nábytek inspirovaný slavnou herečkou má trochu retro nádech. Pokud chcete, aby nepůsobil zastarale, volte moderní provedení v noblesním a luxusním sametu s detaily v teplých metalických barvách.

Foto: Covet House, Sweetpea & Willow

Křesla s názvem Monroe jsou inspirována svůdnými pohyby ikonické filmové hvězdy.

V interiéru se fotografie Marilyn vždy dobře vyjímají. Ideálně vybírejte ty v klasickém černobílém provedení. Prostoru vdechnou ducha starých časů a stanou se nadčasovou dekorací.

Foto: Lime Lace, Desenio

Interiér doplňují fotografie slavné hvězdy na saténovém fotografickém papíře.

Hvězdy filmového plátna se často stávají inspirací pro designérskou práci. S motivy se však vyplatí to nepřehánět a nechat je v prostoru vyznít, aby celek nepůsobil přeplácaně a kýčovitě.

Do sametu se letos halí i moderní nábytek, díky němu vypadá luxusněji

Tipy a trendy

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám