Hlavní obsah

Muž rekonstruoval po letech lodžii. Inspirovat se můžete i vy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž žijící v městečku Maršić v centrální části Srbska strávil čtyři měsíce svého života na lodžii. Nikoli samozřejmě doslova, ale prací na její renovaci. Postup úprav natočil na video, díky čemuž mají spousty kutilů možnost nechat se inspirovat a vytvořit si doma něco podobného.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rekonstrukce lodžie trvala čtyři měsíceVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Jak je vidno z videa, zařízení původní lodžie bylo již ve značně opotřebeném stavu a doslova volalo po výměně. Například růžové zdi s ručně načrtnutými bílými květy po letech už působily přinejmenším komicky...

Muž, jehož agentura Newsflare označuje jako youtubera 1000Ideas, tedy nejprve odstranil původní dlažbu z leštěného kamene a nahradil ji moderní keramickou. Velmi důležitým krokem pak byla instalace elektrických rozvodů a zbrusu nového bodového osvětlení.

Několik chvil působí tajemně instalace závěsů do stropu, po chvíli je ale patrné, že k nim bude připevněno pletené křeslo, jako stvořené pro příjemné sezení a odpočinek, třeba s knížkou v ruce.

Vytvořte z balkonu oázu klidu

Tipy a trendy

Lví podíl na zcela novém vzhledu lodžie mají ovšem obklady stěn. Muž použil pásky z kamene, což byla společně s instalací elektřiny také jediná práce, kterou svěřil odborníkovi.

Atmosféru jistého komfortu pak lodžii dodává elektrická roleta, prostor zkrášlují i nové květiny.

„Proměna lodžie v malý kus ráje mi zabrala čtyři měsíce. Celkový rozpočet dělal 2000 dolarů (cca 43 tisíc korun – pozn. red.) a je to dalším důkazem, že s trochou námahy a peněz dokážete cokoli,” je přesvědčený srbský kutil.

Anketa

K čemu nejvíce využíváte balkon či lodžii?
K odpočinku
28,2 %
Hlavně na sušení prádla
26,7 %
K pěstování květin i plodin
11,7 %
Máme tam kola
1,7 %
Převážně jako skladiště
3,1 %
Od každého trochu
12,2 %
Nemáme balkon ani lodžii
16,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8276 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám