Hlavní obsah

Motivy lodí, plachetnic a parníků vnesou do interiéru svěží prázdninovou atmosféru

Novinky, tnk

Pokud patříte mezi jedince, kteří rádi obměňují interiér podle ročního období, tak vás možná nadchne motiv loděk, který už na začátku léta připomene dovolenou a čas prázdnin. Tento motiv se vyplatí kombinovat s dalšími prvky v námořnickém duchu, jako jsou pruhy, vzor kotvy a dekorace z lanoví.

Foto: Primalex, Nedgis

Kolekce White s motivy loděk je výsledkem spolupráce firem Primalex a Lavmi a evokuje prázdniny a lehkost rozmarného léta. Kouzlo prázdnin připomene i osvětlení ve tvaru loďky.

Článek

Výhodou námořnického motivu je, že bude dobře ladit s mnoha dekoracemi přivezenými z letních dovolených. Uplatnit můžete i zdánlivě všední kousky, jako jsou různé mušle, kamínky a provázky.

Foto: Annabel James, DaWanda, TakaTomo.de

Povlak na polštář, ozdobné knoflíky nebo lustr s motivem placchetnice vytvoří v interiéru dojem svěžesti.

Tento motiv nejlépe ladí s modrou barvou, která do interiéru přináší pocit uvolněnosti, symbolizuje odpočinek, čistotu a je ideální barvou pomáhající k uklidnění. Plachetnice a loďky se tak obzvlášť hodí do ložnic a obecně do prostor sloužících k odpočinku.

Foto: Nobunto, The Nautical Company

Modely loďí skvěle dokreslí atmosféru v interiérech dekorovaných tímto motivem.

K tomuto motivu patří i kombinace se sytou červenou barvou. Právě ta je součástí mnoha dekorací v námořnickém stylu a zvýrazní detaily, které mají být zdůrazněny.

Foto: Postcards Home

Textilie s motivem loděk dodají stolování středomořskou atmosféru.

Mějte ale na paměti, že tento motiv se moc nehodí do prostor, které mají sloužit k podávání pracovních výkonů. Namísto toho, aby stimuloval k práci, spíš uklidňuje a bude odvádět pozornost od práce.

Foto: Cloudberry Living, Arthouse

Stěny dekorujte tapetami se vzory lodiček a vln nebo obrázky či fotkami zobrazujícími loďe, zálivy a námořní dopravu.

Loďky jsou všeobecně nadčasovým vzorem, který nestárne. Nemusíte se tak obávat, že by zcela vyšel z módy. Ideální je na chaty a chalupy, kam vnese svěží středomořskou atmosféru.

Foto: Sophie Allport, Yellow Octopus

Motiv loďky, plachetnice nebo parníku vykouzlí v kuchyni uvolněnou atmosféru.

Motiv loděk nejlépe vynikne na bleděmodrém nebo bílém pozadí. Ideální je volit studenější bílou, která vyvolá pocit chladu a připomene tak osvěžující pocit času stráveného u vody. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám