Hlavní obsah

Moderní dům pro majitele se spoustou příbuzných oživují výrazné barvy

Prostorný dům v brazilské Itupevě je navržen a zařízen tak, aby se do něj vešlo a především, aby se v něm cítilo příjemně početné příbuzenstvo z obou stran jeho majitelů. Díky velkorysému společenskému prostoru si mají kde společně sednout k popovídání i k jídlu, a u toho si užijí krásný výhled do přírody.

Foto: Maira Acayabaová

Právě v tomto místě se odehrávají veškeré důležité události v domě.

Článek

Na vzhledu zařízení domu nazvaného SR residence spolupracovali architekti Thiago Natal a Fabricio Rodrigues s bytovou designérkou Julianou Camargovou. Právě ona vymyslela způsob, jakým propojit barvy s moderním stylem interiéru.

Prvotním rysem domu, který umožnil i volbu tmavších a výraznějších barev, bylo bohaté prosklení a otevření zejména strany hledící do krajiny. Díky tomu sem dopadá spousta denního světla, které ovšem rozptyluje mřížoví prodlužující už tak dlouhé přesahy střechy. Zároveň tak mají obyvatelé uvnitř domu pocit, jako by příroda za nimi volně vstupovala až do domu.

Přirozeným středem domu a místem, kde se odehrává většina denního dění, zejména, pokud se sejdou příbuzní obou majitelů, je velká místnost s dvojnásobnou výškou stropu, kterou lze otevřít na obou stranách a vytvořit z ní tak napůl venkovní a napůl vnitřní prostor.

Právě tu designérka oživila pestrými barvami použitými na koberci a dvojici křesel, což se stalo ústředním bodem designu celého domu.

Zbytek interiéru je totiž zařízen především s důrazem na hnědou barvu, jež je přirozená pro hlavní využívaný materiál, dřevo doprovázené často přírodním kamenem.

Designérka v kontrastu s živým vzhledem centrální místnosti pro zbytek domu zvolila střízlivější jazyk. Hnědou doplňují neutrální tóny šedé, bílé a ovšem i oranžová barva navozující pocit harmonie a zároveň dodávající celému interiéru integritu.

Dům s vyhlídkou a nekonečným bazénem používá rodina jen část roku, přesto láká k celoročnímu pobytu

Tipy a trendy

Designérka společně s architekty při zařizování domu s užitnou plochou 1000 m² čerpala z příběhu obou majitelů. Zatímco jeden pochází z Brazílie, rodina druhého je z Chile. Interiér tak má zrcadlit kulturní vlivy obou zemí.

Především má však nabídnout prostředí, kde se početné příbuzenstvo z obou stran může scházet a trávit společně příjemné chvíle.

Anketa

Máte doma dost místa na velké rodinné sešlosti?
Ano máme a také toho rádi využíváme.
24,1 %
Ano máme, ale moc se jich u nás zatím nekonalo.
11,6 %
Ne, nemáme a je to škoda.
26,3 %
Ne, nemáme a ani to není potřeba.
38 %
Celkem hlasovalo 498 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám