Hlavní obsah

Meditační místnost pro zklidnění během náročného pracovního dne

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náročné telefonní hovory s rozzlobenými zákazníky, únava po dlouhém dni plném práce na počítači, stresové situace u šéfa v kanceláři. To vše mohou být situace, po kterých mohou zaměstnanci ocenit relaxační zvukotěsnou meditační místnost. S nápadem vytvořit ji přišla americká firma Room.

Foto: Archiv společnosti Room

Relaxační místnosti mohou být umístěny v kancelářích podobně jako prostor určený pro soukromé hovory.

Článek

Nevšední budka je umísťována zejména do pracovišť, ve kterých je kladen velký tlak na výkon zaměstnanců.

Podle serveru Designboom.com je budka prostorem, kde mohou pohodlně odpočívat, najít chvilku klidu během dlouhého a hektického dne jen pro sebe, nerušeně si číst knihy nebo noviny, případně poslouchat hudbu.

Foto: Archiv společnosti Room

V budce se dá relaxovat i provizorně pracovat.

Zvukotěsná místnost vyrobená z více než tisícovky recyklovaných plastových lahví je navržena tak, aby pracovníkům navodila uklidňující atmosféru. Dá se v ní ale pouze sedět, takže úplné uvolnění v příjemnější pozici než za kancelářským stolem neumožňuje.

Interiér je sice navržen tak, aby připomínal pobyt v přírodě, fakticky se ale budka příliš neliší od malých místností určených k obchodním telefonním hovorům.

Foto: Archiv společnosti Room

V místnosti mohou mít zaměstnanci úplný klid od hluku.

Hlavní předností prostoru je každopádně fakt, že je k ní navržena i aplikace pro meditaci, relaxaci a spánek.

Společnost slibuje, že meditace by měla učinit zaměstnance šťastnějšími, zdravějšími, spokojenějšími s prací, kreativnějšími a produktivnějšími.

Foto: Archiv společnosti Room

Interiér je dekorován tapetou s uklidňujícím motivem lesa.

Zaměstnanci si tak mohou odpočinout s knihovnou s příznačným názvem „Calm“ neboli zklidnění. V ní naleznou nahrávky s meditacemi, zvukovým zachyceními přírody, hudbou, relaxačními příběhy a další materiály, které mají pomoci se stresem, soustředěním a únavou. Prostor na zklidnění vyjde ale celkem draho. V přepočtu za něj firmy zaplatí bezmála sto tisíc korun.

K relaxaci a odpočinku mohou stejně dobře posloužit i pohovky netradičních tvarů z velkých vláken, které zaujmou na první pohled. Hodí se ale spíše do domácího prostředí.

Foto: Casamania

Nevšední lehátko nese název Loop.

Foto: Keren Shiker

Sedací nábytek Volcano od Keren Shikerové bodoval v Design Award & Competition.

Zapojte se do naší přehlídky vánoční výzdoby oken

Máte na Vánoce hezky vyzdobená okna? Rádi byste ostatní inspirovali a třeba se i trochu pochlubili? Pošlete nám fotografii své vánoční okenní výzdoby a my z nejpovedenějších příspěvků vytvoříme přehlídku, na kterou se můžete těšit během svátků v rubrice Bydlení.

Své fotografie, třeba i s krátkým popisem či příběhem, posílejte do redakce na adresu bydleni@novinky.cz.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám