Hlavní obsah

Malé ohlédnutí za Prague Design Week: Přehlídka designu letos čerpala z přírody

Právo, Karolina Černá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Sedmý ročník tradiční přehlídky Prague Design Week představil v prvním zářijovém týdnu tvorbu 70 vystavovatelů z tuzemska i ze zahraničí.

Foto: Pavlina Pecko

Krásná zrcadla, hravé tzv. proprietníky pro ukládání drobností, květníky a další produkty s nápaditými mozaikami jsou originálním doplňkem v interiéru. Designérka Pavlína Pecko často využívá starší výrobky, kterým vdechne novou podobu i život.

Článek

Expozice podpořila tzv. zelená a udržitelná témata, návštěvníky potěšil rozmanitý mix produktového designu, malby, oděvního návrhářství, šperků i výrobků ze dřeva, skla či papíru, ale i starých řemesel. Ta reprezentovala např. Tkalcovna Kubák se zaměřením na bytový textil ze stoprocentních přírodních materiálů či truhlářský a restaurátorský ateliér Woodcock.

Ekologickými projekty se zabývá i papírnictví z druhé ruky a knihařská dílna Reformát využívající k výrobě papírových a knižních produktů zbytkový a odpadový materiál. Jakou inspiraci ještě Prague Design Week přinesl?

Anketa

Navštěvujete výstavy designu?
Ano, často a rád/a.
21,7 %
Párkrát jsem tam byl/a.
36,7 %
Nevím, jestli jsem na nějaké vůbec byl/a.
10 %
Na takové jsem určitě ještě nebyl/a.
13,3 %
Ne, to není nic pro mě.
18,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 60 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Sedací vaky vymodelují pohodlí

Asi to známe všichni. Přijdeme domů z práce a jediné, po čem toužíme, je pohodlně se usadit, natáhnout si nohy a pár minut v klidu relaxovat. Hitem posledních...

Tipy, jak připravit byt pro nájemníky

Zařizování bytu je pro někoho radost, pro jiného přímo vášeň a pro jiného zase třeba noční můra. Svá specifická pravidla má zařizování bytu, v němž majitel...

Výběr článků

Načítám