Hlavní obsah

Magnetické květináče jsou vkusnou dekorací, která ušetří prostor v menších bytech

Novinky, tnk

V malém prostoru si milovník rostlin na své moc nepřijde. Pokud ale sáhne po praktických magnetických květináčích nebo vázách, může skvěle využít prostor na stěnách a vytvořit si živé dekorace i ve stísněnějších podmínkách.

Foto: Novinky

Magnetické květináče se dají sehnat v různých barvách a tvarech.

Článek

Květináče je možné připevnit na jakoukoliv kovovou plochu, lednici, nebo speciální panel. Pokud nechcete do zdi vrtat, můžete použít kovový disk a místo přišroubování ho můžete přilepit oboustrannou lepicí páskou nebo silikonem.

S květináči si můžete i pohrát a jejich umístěním do kruhu si vytvořit třeba rostlinné hodiny.

Foto: Novinky

Květináče je možné využít i jako nástěnný stojánek na vařečky, pastelky nebo zubní kartáčky.

Na podobném principu fungují i nástěnné magnetické vázy, které jsou určeny hlavně pro lehčí a méně objemné květiny, zpravidla o jednom stonku. Hodí se i do domácností s malými dětmi, kde neustále hrozí převrhnutí klasických skleněných váz.

Foto: DaWanda

Váza se dvěmi magnety je určena pro dva až tři stonky květin nebo pro dekorativní trávy.

Magnetické vázy vypadají, jako by se v prostoru vznášely. Hodí se hlavně do interiérů zařízených v minimalistickém a přírodním stylu. Nejlépe vyniknou na velkých čistých a hladkých plochách bez dalších dekorací a motivů.

Foto: Design Gift Shop, Etsy

Magnetické vázy mohou být neobyčejně štíhlé. Na stůl se umísťují pomocí magnetu skrytého pod deskou stolu. Živé řezané květy vyniknou v ampulkách v dřevěných vázách s magnetem na zadní straně.

Velké oblibě se v poslední době těší i vertikální zahrady vytvořené z rostlinných obrazů. I ty jsou dobrým tipem pro majitele menších bytů, kteří si ale život bez rostlin nedovedou představit. Stále častěji se také objevují v kancelářských prostorách, kterým ubírají na strohosti a neosobnosti.

Obrazy z živých rostlin neboli zelené stěny mohou vzniknout i na přání. Klasikou jsou obrazy z mechů a tropických rostlin. [celá zpráva]

Foto: Novinky

Prostor ušetří i nástěnné mechové a rostlinné obrazy.

Řešením jsou i nápadité závěsné rostliny na niti tzv. kokedamy, které působí jako levitující v prostoru. I ty nezaberou příliš místa a udělají hodně parády. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám