Hlavní obsah

Levná varianta bydlení? Dům z recyklovaných dřevěných palet

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bydlení - téma, které musí řešit každý člověk. Mnozí na něj prostředky mají, jsou ale i tací, kteří i na nejlevnější varianty dosáhnou buď s vynaložením všech možných prostředků, nebo vůbec. Právě pro ně by mohla být určena stavba, které stačí k realizaci jen málo - nevyužívané dřevěné palety.

Foto: Profimedia.cz

Nevyužívané dřevěné palety mohou posloužit i dobré myšlence.

Článek

Dřevěné palety se využívají v převážné většině k přepravě většího množství materiálu a zboží, slouží k lepší manipulaci. Dají se využívat opakovaně, dokud to jejich kvalita dovolí, poté často končí na skládkách.

Foto: Profimedia.cz

Hromada dřevěného "materiálu", který se poté jen tak válí kdesi na skládkách, přitom činí neuvěřitelná čísla. Jen ve Spojených státech je za rok vyprodukováno 700 miliónů dřevěných palet.

V návaznosti na otázku, co s nepotřebnými paletami, vyvstal dotaz, zda by se nemohly využít k něčemu potřebnému, například ke stavbě domů pro uprchlíky či lidi bez domova .Díky tomu vznikl projekt Pallet House.

Foto: Profimedia.cz

Základní vnitřní prostor nabízí i místo k sezení.

Už ze 100 kusů recyklovaných palet může být postaven domek o rozloze 23 metrů čtverečních. Jeho stavba zabere čtyřem lidem pár dní.

Foto: Profimedia.cz

Vnitřní uspořádání domu

Základní varianta může působit jako přechodné útočiště, které bude mít přes střechu a zdi položenu speciální folii, která bude bránit proti dešti. Pro variantu trvalejšího bydlení se dají zdi vyplnit potřebným izolačním materiálem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám