Hlavní obsah

Starý mlýn, který zazářil ve slavném klipu Bryana Adamse, je na prodej

Novinky, Bohumila Kunertová

Jsou stavby, které projdou historií, aniž by je někdo zaznamenal, na druhé straně jsou budovy či domy, které mají v dějinách významné místo a ještě se stihnou prezentovat například v médiích, čímž dosáhnou nehynoucí slávy. Jednou z takových budov je i starý mlýn Silk Mills v hrabství Somerset ve Velké Británii.

Dům ze slavného klipu Bryana Adamse je na prodej

 
Článek

Britský venkov je pro mnohé jednoduše úchvatný. Rozlehlá příroda, kde můžete relaxovat a přemýšlet o životě, nebo se jen tak toulat krajinou.

Možná právě při některé z těchto činností narazil zpěvák Bryan Adams nebo někdo z jeho týmu na starý mlýn, který je uchvátil natolik, že byl při natáčení zvěčněn v jednom z umělcových nejslavnějších hitů - (Everything I do) I Do It For You, který je znám také jako průvodní píseň k filmu Robin Hood: Král zbojníků s hercem Kevinem Costnerem.

Foto: Profimedia.cz

I když to nevypadá, má budova velký historický význam.

Polorozpadlý mlýn z 18. století se nachází na okraji Holfordu v Quantock Hills v hrabství Somerset. Byť o tom už současný stav příliš nevypovídá, má mlýn historický význam. Byl spojován s činností Hugenotů (francouzských protestantů), v jeho prostorách kdysi probíhala textilní výroba, uvádí server Daily Mail.

Prodejní cena byla stanovena na 60 000 liber (cca 1,9 miliónu korun). Nabídka budovy, jejímž vlastníkem je firma League Against Cruel Sports, bude k mání do 7. prosince. Součástí je i 1,3akrový pozemek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám