Hlavní obsah

Lentilky jako inspirace pro pestrý designový nábytek

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lentilky, barevné bonbony plněné čokoládou, má rádo asi každé dítě. Oblibu si získaly hlavně díky své pestré barevnosti, ta ale nepřestává okouzlovat ani dospělé. A tak si je i věhlasní designéři pochvalují a inspirují se jimi při navrhování nábytku. Bonbony tak krášlí věšáky, koberce nebo polštáře.

Článek

Designér Nelson vyzdobil svou pohovku osmnácti barevnými opěrkami, které jsou připevněny k jednoduché ocelové konstrukci. Pohovka je sice drahá, ale praktická, její prodlužovací prvek tvoří šest jednotlivých opěrek. Je možné ji libovolně rozšířit. Tato pohovka je považována za jeden z prvních "pop-artových" nábytků.

Lentilkové hodiny, koberce i vázy stojí za pozornost

Fascinujícím kouskem jsou také lentilkové hodiny, které díky rozmanitosti barevnosti přinášejí radost do života interiérů už od roku 1950. Četné re-edice těchto kousků svědčí o jejich oblíbenosti. 

Další vtipnou kolekcí, připomínající pole rozházených lentilek, jsou kolekce Pinocchio. Pojmenovány byly po stejnojmenných bonbonech.

Kulatý tvar bonbonů vyzývá i k modernímu využití v podobě váz. Balonovité vázy jsou letos v kurzu a kolekce s názvem "Lentilky" rozhodně podtrhne vyznění jakýchkoliv pestrobarevných květů.

Barevné vzory oživí každý nudný interiér a dodají mu šťávu. Pestrý obývací pokoj si zamilují hlavně rodiny s dětmi, které budou z barev nadšené.

Zábavná inspirace bonbony je jen jednou z mnoha, z kterých designéři čerpají. Mnozí se inspirují přírodními tvary.

V poslední době třeba vznikly ledovcovité lustry nebo lampy ve tvaru nebezpečných hadů. Interiér vůbec nemusí být nudný, stačí se inspirovat zajímavými nápady.

Anketa

Líbí se vám nábytek inspirovaný lentilkami?
Ano, je zábavný.
33,3 %
Hodí se jen pro děti.
33,3 %
Ne, je příliš pestrý.
33,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6003 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám