Hlavní obsah

Kanaďanka proměnila část svého domu i terasy v jedno velké kočičí hřiště

Důkazem toho, že milovníci koček jsou pro své mazlíčky někdy schopní vytvořit neuvěřitelné věci, je Kanaďanka Amber Schramová z Ontaria. Ta pro své dvě kočky proměnila v obří hřiště jednu velkou místnost svého domu, kterou propojila s venkovní voliérou vytvořenou na terase. Za úpravy neváhala utratit v přepočtu něco přes 64 tisíc korun.

Kanaďanka vybudovala pro své kočky vnitřní i venkovní ráj na ZemiVideo: AP

 
Článek

Horolezecké stěny, věže, odpočívadla, pochozy a lávky, prolézačky všeho druhu… Při tomto výčtu si člověk spíše představí zařízení sportovní haly nebo obří dětské herny. Ve skutečnosti právě takto vypadá velká místnost a s ní propojená venkovní voliéra, které pro své kočky vyhradila a s láskou zařídila 32letá Amber Schramová z kanadského Ontaria, ve městě Niagara Falls.

Paní Amber má kočky dvě. Šestiletého bengálského kocoura, který se jmenuje Jake a dvouletou sněžnou bengálku jménem Juneau.

Žena začala v interiéru, když si všimla, jak se Jake v domě během chladnějších měsíců nudí. „Vnitřní prostory byly poměrně drahé, protože většina nábytku pochází z USA a ze zámoří. Bylo několik věcí, které se jim (kočkám) tolik nelíbily, tak je prodávám a hledám něco, co by se jim líbilo víc. Každých pár měsíců pro ně přidávám něco nového, takže za posledních pár let začaly být naše kočičí prostory opravdu něčím výjimečné. To, co začalo v našem obývacím pokoji, se nyní rozšířilo o patro výše do jejich vlastní ložnice plné věcí,“ popisuje v rozhovoru pro agenturu SWNS žena, jež pracuje ve firmě, která se zabývá legální produkcí konopí.

Stavitel proměnil svůj dům v kočičí ráj

Tipy a trendy
Foto: AP

Kočky mají v interiéru i v exteriéru spoustu příležitostí k zábavě a míst k odpočinku.

Ve voliéře mají kočky k dispozici například několik věží, dřevěný most, velkou tyč na škrábání, pohodlná houpací lůžka a dřevěný most, který Amber sama vlastnoručně vyrobila. Nechybějí ani rostliny, jejichž druh není pro kočky nebezpečný. Voliéra je zastřešená, takže se v ní kočky mohou zabavovat i během sychravých dní.

V interiéru si kromě lezeckých stěn a dalších kočičí věží lze všimnout běhacího kola. Ač to člověku může připadat zvláštní, šestiletý Jake si je velice oblíbil.

Jedním z důvodů, proč Amber při úpravách domu nezůstala jen u proměny interiéru, ale vytvořila i venkovní voliéru pro kočky, byl jejich zvyk toulat se. Tím, že získaly svůj vlastní, chráněný a zábavný venkovní prostor, Ambeřiny kočky už ani nenapadne, aby vyrazily ven ze dveří, kdykoli je otevře, a ona je už také nemusí uplácet pamlsky, aby se laskavě uráčily vrátit domů.

Nejen obdiv, ale i kritika

Paní Amber společně s manželem chová kromě koček také tři psy, které si vzali z útulku. Snímky svého kocoura Jakea vystavuje na sociálních sítích už od dob, kdy byl malým kotětem. Když začala uveřejňovat fotografie z jeho nového příbytku a zejména voliéry, setkala se jak s projevy uznání, tak s kritikou. Lidé jí vyčítají, že své kočky drží jako ve vězení, což ale odmítá.

Foto: AP

Dřevěný most s provazy vyrobila Amber sama.

„Naštěstí většina lidí myslí jako já a souhlasí s tím, že kočky nemají být venku bez dozoru. Vždy se setkávám s lidmi, kteří mají různé způsoby myšlení, ale nechat kočky, aby se venku volně potulovaly, je pro ně velmi nebezpečné, bez ohledu na to, kde žijete. A navíc zabíjejí místní ptačí populaci. Přišla jsem o spoustu koček, když jsem vyrůstala, protože jsme je pouštěli ven. Proto teď dělám vše pro to, abych své kočičáky udržela v bezpečí a abych je mohla mít po svém boku co nejdéle,“ uzavírá paní Amber s poukázáním na to, že kdyby naopak každý majitel svým kočkám dopřál venkovní uzavřené prostory s dostatkem zábavy, bylo by mnohem méně problémů s toulavými kočkami, protože by jich mnohem méně skončilo na ulici a v útulcích.

Anketa

Postavili byste pro své kočky podobnou venkovní voliéru?
Kdybychom na to měli čas, prostor a peníze, tak určitě!
84,7 %
Jen tu venkovní asi ano, ale propojovat to ještě se speciální místností uvnitř domu, to by bylo moc.
5,3 %
My něco podobného máme.
1,8 %
Ne, to mi přijde šílené.
8,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1048 čtenářů.

Je to ještě normální? Muž utratil 19 milionů za dům, který je rájem pro jeho kočku

Bydlení

Byt, ve kterém vládnou kočky, získal neskutečně moderní vzhled a pokoj navíc

Tipy a trendy

Reklama

Související články

Podlahy pro psí a kočičí mazlíčky

Do výběru podlahové krytiny by měli „promluvit” i domácí mazlíčci. U psa záleží třeba na tom, jak je veliký, těžký, svoji roli hraje i stáří, protože štěně se...

Výběr článků

Načítám