Hlavní obsah

Je to ještě normální? Muž utratil 19 milionů za dům, který je rájem pro jeho kočku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestiletý Simon patří mezi světové kočičí celebrity. Jeho majitel JJ Yosh z amerického Colorada jej bere na nejrůznější dobrodružné výlety po celém světě a točí o tom videa, která zveřejňuje na sociálních sítích. Za tyto akce neváhá utrácet statisíce. Ve stylu „vše pro Simona“ je pak postaven i jeho dům přimknutý ke skále.

Američan vytvořil dům jako obří kočičí hřiště, aby si jeho kocour připadal jako v příroděVideo: Caters News/JOHN C YOSHIHARA JR, AP

 
Článek

Osud kocoura Simona by se určitě vyvíjel zcela jinak, kdyby se jej neujal nadšený dobrodruh a influencer JJ Yosh. Šestiletý černý kocour s jantarovýma očima se tak díky svému dvounohému příteli stal hvězdou internetu. Dokonce má i svou stránku na Instagramu, kde se jeho fanoušci mohou dozvídat o jeho nejnovějších dobrodružstvích a výpravách, na které ho JJ bere.

Jakkoli fantastické může někomu připadat už jen cestování po světě s kočkou, JJ své partnerství s kocourem bere natolik vážně, že jeho potřebám, respektive své představě o tom, jaké mohou být kocourovy potřeby, přizpůsobil i zařízení svého domu, který nechal postavit za 865 000 dolarů, tedy zhruba 19 milionů korun.

Ten má čtyři podlaží a je přitisknutý k vysoké skále, která uvnitř domu slouží jako stěna k lezení a zároveň je z ní tajná stezka pro kočku do každého patra.

Velký strom, kolem nějž vede schodiště, je pak určen jako velká prolézačka pro kocoura, který tudy získává přístup do koruny. Pro rozptýlení a zábavu slouží i jezírka s koi rybkami, která jsou umístěna také v interiéru.

Také se vám doma kočka plete neustále pod nohama? Udělejte jí vlastní chodníček

Jak na to

Některé části domu tak vypadají jako velice příjemné prostředí horské chaty zavěšené na skalisku a nabízejí nádherný ničím nerušený výhled do okolní krajiny. Jiné ovšem tak trochu připomínají moderní pavilony zoologických zahrad.

Tento dojem podporují zejména nejrůznější interiérové zahrady a zahrádky s tropickou a subtropickou vegetací i zamlžený potůček a další přírodní prvky.

Je zřejmé, že v tomto interiéru mají hlavní slovo přírodní materiály, zejména dřevo, kámen, ale vkusně je doplňuje také sklo a kov.

Jak na svém Instagramu píše JJ Yosh, zmíněný příbytek je prvním domem, který byl kdy postaven přímo pro kočku. Popravdě ale ani lidé tu nepřicházejí nijak zkrátka. Na střešní terase mají k dispozici vířivku, v podlaží pod ní je dlouhý bar, jinde je možné spatřit pracovní koutek…

Ať si o záměru majitele myslí kdo chce, co chce, jeden zajímavý rys v takto pojatém domě nelze přehlédnout - příroda a přírodní prvky jsou zde v centru zájmu a ty obytné a užitné jsou spíše skryté, díky čemuž celek působí velice uvolňujícím dojmem.

Anketa

Líbilo by se vám takové bydlení?
Ano, moc! Přijde mi to jako prima nápad.
71,4 %
Asi ano a ani bych tam nepotřeboval/a toho kocoura.
6,2 %
Dům mě nijak výrazně neomámil, ale bral/a bych kocoura.
5,8 %
Ne, celé mi to přijde nesmyslné.
16,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3206 čtenářů.

Byt, ve kterém vládnou kočky, získal neskutečně moderní vzhled a pokoj navíc

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Firmy.cz: Architekti

Reklama

Výběr článků

Načítám