Hlavní obsah

Podlahy pro psí a kočičí mazlíčky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do výběru podlahové krytiny by měli „promluvit” i domácí mazlíčci. U psa záleží třeba na tom, jak je veliký, těžký, svoji roli hraje i stáří, protože štěně se chová jinak než starší pes. Kromě keramické dlažby ale neexistuje krytina, kterou by pes nedokázal poškodit.

Foto: KPP

Pro domácí mazlíčky odborníci doporučují SPC krytiny (tvrdý vinyl), voděodolný laminát a dřevo s extrémně odolným lakem.

Článek

Mít zvíře v interiéru znamená počítat s kompromisy, nábytek a další vybavení nemusejí navždy odolat. Důležitá je ale podlaha. Dovolit si lze dokonce i dřevěnou, s různou povrchovou úpravou: lakovaná nepustí škrábanec na dřevo, ale na laku je vidět.

Naopak na olejované podlaze je zásah přímo do dřeva, ale je méně znatelný. Navíc, když se podlaha znovu naolejuje a škrábance nejsou extrémní, zatáhnou se a v podstatě zmizí.

Voděodolné krytiny

Jsou důležité, protože loužička na podlaze někdy stoprocentně bude. Osvědčily se podlahy vinylové, jež jsou odolné vůči vlhkosti a po určitou dobu i tak agresivní tekutině, jako je moč (když se nechá delší dobu, vykreslí se flek, kterého se nelze zbavit).

Foto: Quick-Step

Vinylová podlaha je měkká, teplá a příjemná na dotek. Nevadí jí voda, drápy domácích mazlíků. Díky zacvakávacímu systému se velmi snadno instaluje.

Vinylová podlaha je skvělá i do namáhaných prostor, nevadí jí odstřikující kapky vody, výborně se udržuje. Základem je pevné jádro integrované s flexibilními vrstvami, výsledkem je podlaha extrémně pevná, ale také příjemná na chůzi.

Designové stoly z historických parket. Dvojice Čechů vyrábí nábytek s příběhem

Tipy a trendy

Velmi dobře absorbuje zvuky v místnosti, je odolná vůči výkyvům teplot. Vinylovou podlahu lze navíc položit na téměř jakýkoliv podklad. Každé prkno je chráněno super odolnou vrstvou eliminující riziko trvalých skvrn a škrábanců.

Vinyl je díky využití speciálního HD tisku vzhledově skoro k nerozeznání od přírodního dřeva.

Zatnuté drápky v podlaze

Kočičky jsou v hygieně zodpovědnější než psi, ale zase umějí pěkně zatnout drápky při protahování těla. Proto jsou pro ně vhodnější SPC krytiny (tvrzený vinyl) nebo laminát.

Špinavé tlapky zase tolik nevadí, protože dnes je ke špíně odolná každá moderní krytina. Tlapky dávají s přehledem i hladkou podlahu: domácí mazlík si zvykne a brzy neklouže.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Korková podlaha má co nabídnout

Milovníci přírodních materiálů se nemusí upínat jen ke dřevu! Jsou tady další originální materiály, které svými užitnými vlastnostmi předčí ty běžné, tradiční....

Výběr článků

Načítám