Hlavní obsah

Venkovní postele jsou ideální volbou pro páry, které rády pozorují noční oblohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tu jaro a s ním přichází teplejší počasí lákající k trávení delšího času venku. Ideálním kouskem pro zpříjemnění večerů v exteriéru jsou venkovní postele. Díky moderním materiálům už dnes odolají mnoha povětrnostním vlivům i dešti.

Foto: Go Modern Furniture

Postel Tribu Tosca Garden Day Bed vznikla z vodě a povětrnostním vlivům odolné pěny

Článek

Venkovní postel by měla mít odolnou konstrukci a pohodlnou outdoorovou matraci s pratelným povrchem, který odolá vlhkosti. Takové materiály zpravidla nejsou na dotek nijak zvlášť příjemné, což ale můžete vyřešit stylovými textiliemi a přehozy přes postel.

Pokud budete volit dřevěnou postel, vybírejte kvalitní tvrdé exotické dřeviny. Extrémním vlivům počasí odolává třeba teak, který se vyznačuje vysokou tvrdostí dřeva. Vhodné je ale i merbau, eukalyptové dřevo nebo palisandr. Z dostupnějších dřev se dá využít třeba akát.

Foto: Go Modern Furniture

Stříška postele Pavilion garden z nábytkové kolekce Tribu udržuje rovnováhu slunečního svitu a stínu

Vyhněte se měkkým dřevům. Nábytek z nich sice může být na první pohled esteticky zdařilý, ale ve venkovním prostředí nemusí mít dlouhou životnost.

Foto: Lagoon

Postel s názvem Slam Rope obsahuje rychleschnoucí pěnový polštář, který je odolný proti plísním a UV záření

V poslední době si stále více příznivců získává nábytek z umělého ratanu. Aby ale nepůsobil příliš uměle, vybírejte kousky, které ratanové pruty věrně imitují. Mějte na paměti, že ratanové pruty by měly být kulaté.

Foto: Myface

Postel Grand Day je inspirovaná indonéskou kulturou

Stejně tak se vyplatí dát si pozor na barevnost. Přírodní ratanový materiál nemá zcela stejnou barevnost jednotlivých prutů. Jednotná barevnost umělého nábytku pak opět působí nepřirozeně.

Foto: Lime Lace

Velká závěsná postel TeePee váží jen sedm kilo a je možné ji zavěsit v interiéru i exteriéru

Dobré je mít možnost s postelí snadno manipulovat v závislosti na potřebách a na místě, kam aktuálně dopadá sluneční svit. Lehkost nábytku dodají například rámy z lakovaného hliníku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám