Hlavní obsah

Co s dětmi v malém bytě v karanténě? Pořiďte jim interiérový stan a dopřejte si soukromí

Novinky, tnk

Trávit karanténu ve stísněném prostoru s malými dětmi může být bezesporu psychicky hodně vyčerpávající. Pokud si chcete alespoň na chvíli vydechnout a zároveň nemůžete dát děti na hlídání, zkuste jim pořídit interiérový látkový stan do obývacího pokoje.

Foto: Ella James

Látkové interiérové stany umožní dětem i rodičům užít si i v malých bytech trochu soukromí.

Článek

Děti milují různé schovávačky, přístřešky a zákoutí. Baví je vytvářet si v nich pomyslné nové domovy a hrát hry. Látkové stany jsou k tomu jako stvořené.

Děti je budou vnímat jako novou hračku a rodiče jako cennou pomůcku pro zvládnutí náročných dní.

Foto: Ella James, Beaumonde

Kousky v bílých nebo béžových tónech jsou univerzální a zapadnou do prostor v různých stylech a barevných provedeních.

Foto: Cattywampus, Boutique Camping

Ve stanech si mohou děti hrát na indiány.

Vzhledem k tomu, že jsou stany určené jen do interiérů, nemusejí být z nepromokavých látek, ani nemusejí mít příliš pevnou konstrukci, což se odráží i na jejich ceně. Pořídit se dají zhruba od 250 Kč.

Klasikou jsou stany inspirované těmi indiánskými. Sourozenci si v nich mohou zahrát na indiány a zažít během hry dobrodružství, které přístřešky inspirované těmi autentickými bezesporu umocní.

Foto: Ella James, Circu

Barevně výrazné stany se mohou stát dominantou dětských pokojů.

Foto: Einrichten design, TakaTomo

Jednoduché stany ocení i ti nejmenší ve věku okolo tří let.

Při pořizování stanu vždy berte v úvahu velikost dítěte. Pokud chcete, aby ve stanu pětileté dítě příležitostně trávilo i odpolední spánek, musí mu stan poskytovat dostatek prostoru. Stan by tak měl mít rozměry obdobné jako lůžko dítěte.

Pokud nechcete za stany utrácet, bude vám na jejich výrobu často stačit jen delší lano, které napnete třeba mezi dvěma opěradly židlí a prostěradlo, které přehnete a přehodíte přes lano. Po roztáhnutí do šířky ho můžete zatížit třeba knihami.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Vychytávky pro dětské stolování

Misky, hrnečky, talířky i příbory bývají promyšlené tak, aby co nejvíce usnadnily stravování malým dětem. Patentované výrobky pomohou s naplněním bříška a díky...

Výběr článků

Načítám