Hlavní obsah

Čas strávený doma můžete využít k vyzdobení interiéru originálními tapetami

Novinky, tnk

Řada lidí se během koronavirové pandemie vrhla na úklid, péči o zahradu a zvelebování interiéru. Pokud také nevíte, co s volným časem, zkuste se nechat inspirovat trendy tapetami, které dodají interiéru na zajímavosti. Vsadit můžete třeba na kousky, které v noci svítí, nebo na tapety připomínající moderní umělecká díla.

Foto: Woodchip and Magnolia, Mineheart

Místo náročného věšení desítek obrazových dekorací si můžete nalepit nápaditou tapetu.

Článek

Interiér, ve kterém není příliš nábytkového zařízení, může působit strohým a neosobním dojmem. To ale lehce změníte volbou vhodných a vizuálně hodně výrazných tapet.

Zkuste se nechat inspirovat třeba kousky, které připomínají expresivní akční malbu. Kutilové se o ni mohou samozřejmě pokusit i sami a vytvořit si podobné motivy na stěnách jen s pomocí barev.

Foto: Nat Maks, Mindthegap

Umělečtěji založení lidé si mohou pořídit tapetu inspirovanou moderním uměním.

Ti, kdo se rádi baví a chtějí si vyzdobit starší interiér, ale nechtějí, aby působil příliš retro, mohou zkusit tapety s motivem zvířecích trofejí.

Kvůli nim nemuselo přijít o život žádné zvíře a jejich efekt je rozhodně minimálně podobně působivý.

Foto: Lime Lace

Klasické trofeje dnes nejsou v módě a patří jen do interiérů fandů myslivosti. Jejich připomínka na tapetách ale pobaví.

Dětské pokoje zase zkuste dekorovat tapetami s motivem planet, hvězd nebo celých galaxií, které mají fluorescenční prvky. Děti při usínání trochu víc světla milují a tento typ tapet na ně bude působit uklidňujícím dojmem.

Alternativou k těmto tapetám jsou plastové fluorescenční prvky, které se jen lepí na stěny.

Foto: Lime Lace

Dětské pokoje rozzáří tapety, které v noci svítí.

V obývacích pokojích se nebojte extravagance a zvolte klidně výraznější tapety. Nápaditým kouskem jsou třeba ty připomínající stěny polepené motivy stránek časopisů nebo novin.

Pokud máte oblíbené komiksy, můžete si jimi i vytapetovat sami a nalepit je třeba na klasickou bílou tapetu. Nezapomeňte ale, že je třeba je nakonec zalakovat vrstvou průhledného laku, který zabrání opotřebení.

Foto: Charlton Island

Tapeta imitující stovky retro reklam oživí nudné interiéry.

Ti, kdo jsou s podobou svého domova spokojení, ale uvítali by v těchto dnech spíš víc soukromí v menších interiérech, mohou zkusit využít paravány a zástěny.

Díky nim je možné rozdělit prostor na jednotlivé zóny a opticky i hlukově je trochu víc oddělit.

Může se vám hodit na Seznamu:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

V kurzu jsou opět elegantní art deco zrcadla

Odvážné geometrické vzory a symetrické linie známé ze začátku dvacátých a třicátých let minulého století (art deco) designéry aktuálně hodně baví. Tehdejší...

Výběr článků

Načítám