Hlavní obsah

Futuristický nábytek od architektky Valentiny Audritové je inspirován vajíčky

Novinky, Kristýna Křížová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italská návrhářka vytvořila sérii zajímavých interiérových kousků, které mají všechny tvar vajíčka. V jejím podání ale mají futuristický vzhled, díky kterému se hodí do moderního interiéru, kde jsou zajímavou a neotřelou dekorací.

Článek

Valentina Audritová působí jako architektka, ale baví ji i design, hlavně navrhování interiérů. Do moderních apartmá navrhla futuristickou kolekci svítidel, stolků, židlí, pohovku, a také zajímavý koberec, které jsou inspirovány klasickým organickým tvarem - vajíčkem.

Koberec vypadá jako zvětšené volské oko.

FOTO: www.shelterrific.com

Tato kolekce byla poprvé představena veřejnosti před třemi lety na milánském veletrhu a oblibě se těší dodnes. Nese se v populárním futuristickém duchu a každý kousek si můžete nechat od této architektky osobně podepsat.

Pootočením žlutou částí svítidla je možné regulovat intenzitu osvětlení.

FOTO: Novinky.cz, archiv autorky

Posezení na netradičních židlích u vejčitého stolku.

FOTO: Novinky.cz, archiv autorky

Hravý stolek ve tvaru vajíček pobaví děti i dospělé.

FOTO: Novinky.cz, archiv autorky

Vejčitý tvar designéry nepřestává inspirovat, nejvíce tento tvar proslavil návrháře Arne Jacobsena, který se nesmazatelně zapsal do dějin interiérového designu svým věčným evergreenem - křeslem "Vejce", to již oslavilo 50 let od svého návrhu.

Do moderního interiéru stále patří a sedí se v něm velmi pohodlně. Pokud jste s tímhle ikonickým interiérovým kouskem ještě neměli tu čest, tak si o něm přečtěte zde.

Anketa

Líbí se vám tento nábytek?
Je pěkný.
22,9 %
Jen jako velikonoční dekorace.
12,4 %
Nelíbi se mi.
64,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 952 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám