Hlavní obsah

Dekorace s kočičími motivy dodají stolování hravý nádech

Novinky, tnk

Milovníci koček a zvířat obecně, kteří si chtějí své miláčky připomínat kdykoli je to jen možné, se mohou inspirovat doplňky určenými pro stolování s motivy oblíbeného lidského společníka. Ty zpestří každou nudnou jídelní tabuli a dodají jí trochu elegance a nenuceného stylu.

Foto: TakaTomo, Black By Design (2x), Prezzybox

Stolování zpestří prostírání ve tvaru kočičích siluet, slánka v podobě kotěte i hrnečky s kočičkou na dně.

Článek

Kočka je obvykle příjemným mazlíčkem, který je v mnoha kulturách považován i za symbol štěstí, který chrání před chudobou. Kočičí motivy proto vnesou do prostoru pozitivní atmosféru.

Oblíbený motiv v čínské i francouzské kultuře 

Rozhodně se tento vzor hodí do interiérů inspirovaných čínskou kulturou, kde se velké oblibě těší hlavně čínské bobtailové neboli krátkoocasé kočky. V nich si můžete dovolit i výraznější barvy a zdobení. Prim budou motivy hrát i ve francouzsky laděném interiéru ve stylu Provence. V takovém případě ale volte uměřené provedení bez výrazných barev.

Foto: Yellow Octopus, Candle & Cake

Zábavný motiv kočičí hlavy můžete využít jako formičku na vajíčka nebo si ho užít na papírových talířích.

Kočky bývají od dávné doby spojovány s bohyní Afroditou. Do interiéru vnášejí erotický nádech a jemnost a hodí se předně do dámských interiérů a prostor, kde vládnou ženy.

Foto: Sophie Allport

Prostírání s motivem koček se hodí do romantičtěji zařízených jídelen.

Kočičí motivy se stanou výrazným prvkem, který by měl vyniknout. Pokud volíte prostírání, servis či hrníčky s tímto potiskem, vyhněte se dalším motivům a volte už jen jednobarevné doplňky tón v tónu.

Foto: Yellow Octopus, Black By Design

Kuchyň dekorujte magnety ve tvaru koček. Slavnostní tabuli pak elegantní místou s kočkou na poklopu.

Motivy koček ve výraznější barevnosti se hodí předně do domácností mladších generací. Kombinovat je lze s výrazným prostíráním v zářivých i neonových barvách i s barevnými příbory a tvarově nevšedním servisem.

Foto: Yellow Octopus, Annabel James

Chladnější večery zpestří sítko s kočičím motivem i hrnečky s hravými šelmami.

Pokud hledáte inspiraci pro zařízení jídelny a kuchyně, vezměte v úvahu nejen volbu dekorativních motivů, ale i barevnost. Je například známo, že modrá barva potlačuje chuť k jídlu, zatímco červená ji povzbuzuje. Zelená barva pak může připomínat zkažené jídlo.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám