Hlavní obsah

Hodiny v měděné barvě jsou letošním interiérovým hitem

Novinky, tnk

Metalické odstíny, hlavně měděná a rose-gold barva, by v žádném letošním trendy interiéru neměly chybět. Pokud byste si měli pořídit jen jednu měděnou věc, volte hodiny. Interiéru dodají šmrnc a stanou se jednou z nejvýraznějších dekorací v bytě, na kterou se zpravidla podívá každý host.

Foto: Trendstyle-online.de (2x), The Design Gift Shop, Black By Design (3x)

Měděné hodiny jsou interiérovým hitem, který je dobré nechat plně vyniknout.

Článek

Hodiny v měděné barvě a v klasickém provedení s arabskými nebo římskými číslicemi působí lehkým retro dojmem. Je tomu tak především u budíků, které budou působit trendy, ale zachovávají si i žádoucí staromilský vzhled.

Foto: Artisanti, Black By Design, Puji

Budíky v měděných tonech se stanou stylovou ozdobou nočních stolků.

Pokud hledáte hodiny spíše do minimalisticky až industriálně řešeného interiéru, pak volte raději kousky, které číslice neobsahují. Sice bude chvíli trvat, než si na takové hodiny zvyknete, ale budou působit čistým a nekomplikovaným dojmem.

Foto: DaWanda, Trendstyle-online.de, Black By Design

Barva by měla na hodinách plně vyniknout. Vyhněte se proto výrazných číslic a volte klidně i hodny bez nich.

Velkým hitem je také prosvětlování už tak světlých interiérů, zejména dámských pokojů. Právě měděná barva se k bílé skvěle hodí. Dobře vypadá i kombinace měděné a bílého, ideálně carrarského mramoru, který je velmi nadčasovým materiálem.

Foto: Yellow Octopus, Fisura

Trendem je minimalistické provedení i kombinace s bílou barvou.

V pánských pokojích a loftových interiérech, kterým je obecně vlastní trochu drsnější styl, se nemusíte bát sáhnout i po kombinaci měděné a černé. V této variantě lesk měděné barvy skvěle vynikne, černé pozadí jeho efekt jen podtrhne.

Foto: Lime Lace, Fisura

Do moderních interiérů volte třeba budík s reproduktorem s technologií bluetooth.

Měděná barva v interiéru působí hřejivým a teplým dojmem. Rozhodně se nehodí do prostor, kterým dominují chladné tóny a doplňky z oceli. Můžete ji ale kombinovat s dalšími metalickými lesklými barvami typu zlatá nebo bronzová. Interiér pak navíc získá punc luxusu.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám