Hlavní obsah

Češi domečky pro děti prostě umí. Dědeček vyrobil vnučce skvělé hnízdečko

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedávné články o domečcích pro děti, které jsme uveřejnili v naší rubrice Bydlení, inspirovaly také čtenáře Vladimíra z Loun. A protože nechtěl domeček pouze kupovat, rozhodl se jej pro svou jedinou vnučku vyrobit sám. Nám poslal nejenom jeho snímky, ale i video s fotografiemi stavebního postupu.

BEZ KOMENTÁŘE: Děda vyrobil roztomilý domeček pro vnučkuVideo: Archiv čtenáře

 
Článek

„Domeček jsem postavil minulý rok k 5. narozeninám své vnučky Simonky. Protože mám tuto jedinou, tak jsem to pro ni udělal,” píše v úvodu svého e-mailu a doplňuje: „Po seznámení s trhem jsem usoudil, že výběr není velký, zato je ale poměrně drahý.”

Proto se Vladimír rozhodl, že svou malou princeznu nezklame a vysněný „palác” jí postaví sám. Domeček stavěl postupně po částech, jak mu to chvíle volna mezi prací umožnily.

Foto: Archiv čtenáře

K odchodu z domečku slouží červená skluzavka.

Nás hned na první pohled zaujalo neobyčejné umístění malého příbytku, jenž je zavěšen pod chodbou domu jako roztomilé vlaštovčí hnízdo.

„Máme malý dvorek, a tak mne napadlo domeček zavěsit pod chodbu, která vede nad ním,” vysvětluje Vladimír.

Roztomilý červenozelený domeček s maličkým balkonkem, který zdobí vyřezávané zábradlí, a s okénkem s rovněž vyřezávanými okenicemi a obložením je přístupný po červeném žebříku. K odchodu pak může malá majitelka zvolit elegantní sjezd po skluzavce.

Foto: Archiv čtenáře

Pod domečkem vzniklo praktické místo pro stoleček se židličkami.

Zavěšením domečku pod chodbu vznikl ještě jeden malý prostor, který může malá Simonka rovněž využívat. Má pod domečkem ještě místo pro stoleček se židličkou, a kde si může malovat, anebo třeba hodovat na dobrotách, které si v domečku „uvaří”.

Může se vám hodit na Seznamu:

Anketa

Je lepší domeček ve vzduchu, nebo na zemi?
Ve vzduchu, jednoznačně. Klouzačka, dobrodružství, výhled
88,8 %
Asi jak kde
4 %
Na zemi, v každém případě. Bezpečnost nade vše
7,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3715 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám