Hlavní obsah

Boxy na kapesníčky vybírejte podle celkového charakteru interiéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říká se, že krása je v detailu. Při zařizování interiérů to rozhodně platí dvojnásob. I takové drobné předměty, jako jsou třeba boxy na kapesníčky, se proto vyplatí vybírat s citem a brát v úvahu celkové ladění interiéru a styl, ve kterém je zařízen.

Foto: The Design Gift Shop, Charles & Marie

Do interiéru zařízeného v popartovém stylu volte boxy v pestrých barvách a hravé výrazné vzory.

Článek

Pokud nechcete udělat při zařizování interiéru chybu, pak je rozhodně dobrý nápad se na úplný začátek rozhodnout, jestli bude prostor zařízený v chladných, nebo teplých tónech. I detaily pak volte podle tohoto základního barevného ladění. Do prostor řešených ve studených tónech bezesporu patří kousky v ledově bílé barvě, chladné šedé nebo černé barvě.

Foto: Sweetpea & Willow, iWoodesign

Do interiérů zařízených v chladných tónech volte šedavé boxy.

V místnostech, které jsou zařízené v teplejších tónech, můžete uplatnit předně barvy spojené s podzimem. Dobře budou vypadat odstíny hnědé a béžové barvy, teplé metalické tóny, okrová i slonovinově bílá a všechny tóny přírodních materiálů.

Foto: Must Have Bins

Prostory laděné do teplých tónů si žádají hřejivé metalické tóny.

V klasičtěji zařízených interiérech sáhněte po lehce dekorovaných boxech. Volit můžete kousky s nadčasovými přírodními motivy nebo se vzory spojenými s klasickou architekturou minulých staletí.

Foto: Must Have Bins

V dětských pokojích přijdou vhod boxy připomínající drobné stavby.

V prostorách zařízených v přírodním stylu sáhněte po kouscích z proutí, trávy nebo z listů. Ty zapadnou i do prostor inspirovaných trendy boho stylem nebo stylem Provence. V něm nicméně nejlépe zazáří boxy v barvě levandule nebo s motivem této rostliny.

Foto: TakaTomo

Interiéry laděné v přírodním stylu si žádají boxy z přírodních materiálů.

Ve strohých interiérech zařízených v industriálním nebo brutalistním stylu volte boxy v jednotných barvách. A to buď hodně výrazné kousky, které na první pohled zaujmou a stanou se nepřehlédnutelným barevným akcentem nebo kousky, které naopak mají střídmou barevnost.

Ceny Czech Design Award ocenily především tvorbu mladých tuzemských designérů a studentů

Tipy a trendy

Může se vám hodit na Zboží.cz: Zásobníky na papírové ručníky a ubrousky

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám