Hlavní obsah

Karlínská industriální budova se změnila v dům s luxusními byty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý průmyslový objekt v Šaldově ulici v Karlíně z 19. století se změnil v bytovou stavbu Cornlofts Šaldova. Součástí projektu jsou dvě budovy, jedna rekonstruovaná, ve které vzniknou byty převážně loftového stylu a novostavba, ve které se staví luxusní jednopatrové byty. Pojďte se s námi podívat, jak se v takovém industriálním objektu bydlí.

Článek

Karlín, ležící pouhé dva kilometry od historického centra Prahy, je dnes jednou z nejrychleji se rozvíjejících městských částí Prahy a to i díky projektu Cornlofts Šaldova, který je součástí urbanistické regenerace, kterou Karlín v poslední době prochází.

.: Cornlofts Šaldova nabídne byty o velikosti 2+kk až 4+kk.foto: Real Estate Karlín

Po ničivé povodni v roce 2002 pokračuje regenerace této městské části a z Karlína se stává příjemné místo k bydlení. Byty jsou však prodávány za vysoké částky, za byt 2+kk o cca 100 m2 s balkonem o 14 m2 dáte bezmála celých 6,5 miliónů kč a za byt 4+kk o 150 m2 s balkonem o 15m2 skoro 10 miliónů.

.: Lofty jsou oblíbeným druhem bydlení. Patrové řešení poskytuje obyvatelům více soukromí.foto: Real Estate Karlín

Tato městská čtvrť si zachovává jedinečného a výrazného industriálního ducha a toho se architektům z vídeňského studia Baumschlager-Eberle podařilo respektovat. Jejich projekt renovace zvítězil díky návrhům širokého spektra rozmanitých loftů.

.: Minimalistický interiér je oživen přírodním materiálem.foto: Real Estate Karlín

Architekti se při navrhování museli řídit nařízeními ze strany památkářů, zachovat charakteristický ráz budovy bylo podmínkou. Vítězné studio, které zakázku získalo, vzniklo v roce 1985 a od té doby realizovalo několik významných staveb industriálního typu.

A jak vypadají jednotlivé byty?

Všem jim je společný vysoký standard základného provedení, nicméně i přesto mají vlastníci možnost individuálního řešení interiéru podle vlastních představ.

.: Ve vnitrobloku vznikne zahrada pro odpočinek. foto: Právo/Milan Malíček

Developeři spolupracují s interiérovými architekty a vybranými dodavateli nábytku. Budoucí majitelé si tak mohou vybrat třeba moderní designové vybavení koupelny se skleněnou mozaikou místo dlaždic.

.: Budoucí majitel si může koupelnu upravit třeba takto. foto: www.luxfery.cz První budova je rozdělena do čtyř bloků se samostatnými vchody a druhá budova má vchody tři. V nejvyšších podlaží se nalézají byty se soukromými terasami na střeše objektu. Mezi budovami má vzniknout soukromá zahrada určená jen pro obyvatele Cornloftů.

Reklama

Související témata:

Související články

Loftové bydlení není pro každého

Bydlení v loftech má své příznivce i kritiky, ovšem pravdou zůstává, že patří mezi alternativní bydlení, které má nádech nevšednosti a exotiky, jež hledají...

Výběr článků

Načítám