Hlavní obsah

Leonardo DiCaprio prodal dům v Malibu, který si koupil po natočení Titaniku

Herec Leonardo DiCaprio prodal po více než dvaceti letech svůj dům v kalifornském Malibu. Nemovitost patří k těm, které stojí přímo na pláži. Americký herec dům prodal za 10,3 milionu dolarů (takřka 231,5 milionu korun), což je o 300 tisíc dolarů (6,7 milionu korun) více, než za něj původně požadoval na počátku září.

Foto: Profimedia.cz

Americký herec Leonardo DiCaprio prodal svůj dům v Malibu.

Článek

Držitel Oscara za hlavní roli ve filmu Revenant Zmrtvýchvstání z roku 2015 koupil dům v roce 1998. To bylo rok poté, co do kin dorazil megahit režiséra Jamese Camerona Titanic, v němž ztvárnil hlavní mužskou roli Jacka Dawsona.

Dům postavili v roce 1951 na pláži Carbon Beach a patří zde k nejzajímavějším nemovitostem, které se v poslední době dostaly na realitní trh. V průběhu let byl několikrát upravován, takže působí velmi moderně, přesto je v něm zachováno několik prvků, které mu dodávají lehký vintage nádech, všímá si web Architectual Digest.

Interiér rozložený přes dvě podlaží má užitnou plochu 264 čtverečních metrů a nabízí útulnou a vstřícnou atmosféru. Jednotlivé místnosti jsou plné světla díky posuvným proskleným dveřím, jež na straně směrem k oceánu nahrazují tradiční okna.

Pocit vzdušnosti podporuje i bílá výmalba stěn i stropu. Ten je pak v prostoru nad jídelnou a obývacím pokojem nesen dřevěnými trámy natřenými rovněž bíle. Výjimkou z tohoto schématu je kuchyň, v níž vládne šedá. Trojice ložnic je uložena do horního podlaží, jejich uživatelé mají k dispozici dohromady dvě koupelny.

Dům s šedým dřevěným obkladem doplňují v exteriéru terasy v přízemí i v patře, obě s velkým prostorem k posezení a s nádherným výhledem na Tichý oceán. Na terase v přízemí je vířivka, po dřevěném schodišti je pak možné sestoupat přímo na pláž. Horní terasa je přístupná z ložnic.

Na straně směrem k ulici je před domem menší prostor, který lze zařídit jako zahradu se zelení.

Investice jako hrom. Herečka prodává svůj domek za osminásobek pořizovací ceny

Jak bydlí VIP

Jak upozorňuje web Mansion Global, herec proslavený filmy Letec, Vlk z Wall Street nebo Chyť mě, když to dokážeš, kupoval dům před 23 lety za 1,6 milionu korun (při současném kurzu 36 milionů korun). K prodeji jej pak nabídl letos na počátku září za rovných 10 milionů dolarů (224,8 milionu korun).

Nakonec se mu podařilo uzavřít smlouvu, v níž figuruje částka vyšší ještě o 300 tisíc dolarů (6,7 milionu korun).

Přehlídka vánočních stromků našich čtenářů

Vánoční stromek nechybí snad v žádné z českých rodin. Každá má ale trochu jiný. Tu jej zdobí památečními ozdobami po předcích, jinde si naopak potrpí na nejnovější trendy a mají každý rok zcela jiný, tamo se zdobí jen čokoládovými ozdobami a v další rodině hledí hlavně na bezpečnost. Kvůli malým dětem nebo mazlíčkům...

Jak vypadá ten váš? Pojďme si užít Vánoce společně. Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 22. 12. 2021 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích přineseme ve vánočním článku v rubrice Bydlení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám