Hlavní obsah

Gwyneth Paltrowová prodává dům, v němž strávila dětství

Americká herečka Gwyneth Paltrowová se rozhodla prodat dům, ve kterém vyrostla. Bílým dřevem obložené stavení v losangeleské čtvrti Brentwood je mání v přepočtu za něco přes 69 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Americká herečka Gwyneth Paltrowová prodává dům spojený s jejím dětstvím.

Článek

Dům postavený v tradičním stylu východního pobřeží USA má sedlovou střechu, bílé fasády obložené dřevem a dvojici trojbokých rizalitů, které vystupují z jeho zadní fasády. Interiér je nenásilně rozdělený do jednotlivých místností. Což v dnešní době působí už skoro výjimečně.

Navzdory zachování samostatných místností, je vnitřní prostor příjemně propojený. Může za to téměř úplná absence interiérových dveří, nahrazují je pouze stavební otvory. Zeď mezi obývacím pokojem a kuchyní nahrazuje jen oblouk u stropu podpíraný sloupy po stranách.

Ovšem to, čím dům na první pohled návštěvníka upoutá, je především pocit přirozené útulnosti. Interiér je zařízený v moderním stylu, jejž doplňují prvky romantické, rustikální i slabě historizující.

V patrovém domě jsou kromě tří ložnic a dvou koupelen hned dva obývací pokoje, v každém z nich je krb a také francouzské okno, propojující je se zahradou. Již zmiňovaná kuchyň zaujme na první pohled svými rozměry a z toho plynoucím množstvím volného prostoru. Zařízena je nábytkem v bílé barvě a prosklenými dvířky skříněk, tmavě hnědá pracovní deska ostrůvku s vlastním dřezem je pak dřevěná. Výrazným prvkem kuchyně je černobíle kostkovaná kamenná dlažba, která se opakuje i v hlavní koupelně.

Foto: Profimedia.cz

Denní část domu je rozdělena tradičně do místností, přesto je propojena.

Rizality jsou v interiéru velice prakticky využity. V přízemí je do jednoho zasazen snídaňový kout, zatímco v patře do dalšího z nich ústí koupelna, v jeho prostoru je pak vestavěná vana.

V domě, který jako by přímo počítal s pravidelnými návštěvami a rodinnými sešlostmi, je možné kromě již zmiňovaných místností objevit samostatnou jídelnu i velkou spižírnu.

Na losangelském sídle Gwyneth Paltrowové se vyřádila tlupa designérů

Jak bydlí VIP

Držitelka Oskara za film Zamilovaný Shakespeare a představitelka Pepper, partnerky Roberta Downeyho jr. ve filmech o Ironmanovi a Avangers, je dlouho známá i jako milovnice hezkého designu. Jak poznamenává web Architectural Digest, při pohledu na dům, kde strávila první část dětství, než se v teenagerovském věku odstěhovala s rodinou do New Yorku, je celkem jisté, kde byly základy pro její vkus položeny.

Anketa

Máte nostalgický vztah k domu, kde jste vyrůstali?
Ano, mám.
67,5 %
Možná.. Trochu...
9,8 %
Nad tím nepřemýšlím.
4,1 %
Ani moc ne.
8,9 %
Ne, ani trochu.
9,7 %
Celkem hlasovalo 1691 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám