Hlavní obsah

Kate Mossová prodala sídlo v Londýně, bude žít trvale na venkově

Britská supermodelka a módní návrhářka Kate Mossová prodala po 11 letech užívání své sídlo v prestižní londýnské čtvrti Highgate za 11,5 milionu liber (333,9 milionu korun). Důvod je prostý, s přítelem, hrabětem Nikolaiem von Bismarck, si budou užívat na venkovském sídle v Cotswolds.

Foto: Novinky.cz s Profimedia.cz

Britská supermodelka Modelka Kate Mossová po 11 letech prodala svůj luxusní dům v londýnské rezidenční čtvrti Highgate.

Článek

Podle neoficiálních zdrojů modelka prodala dům již koncem minulého roku, fotografové koncem listopadu před jejím domem nafotili stěhovací vozy.

Osmačtyřicetiletá Mossová na prodeji sídla, které bylo v minulosti domovem slavných spisovatelů, podle zpráv vydělala. V roce 2011 kupovala Highgate Mansion v tehdejším přepočtu za zhruba 230 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Kate Mossová a její přítel Nikolai von Bismarck

Mezi dřívější obyvatele patřil například legendární romantický básník Samuel Taylor Coleridge, který dům obýval zhruba devatenáct let (až do své smrti v roce 1834) a mezi jehož časté návštěvy patřili i další britští velikáni té doby, jako například romantický básník William Wordsworth, skotský pastor a teolog Edward Irving, literární sourozenci Charles a Mary Lambovi nebo esejista William Hazlitt.

Mezi pozdější obyvatele patřil i známý romanopisec a dramatik John Boynton Priestley.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý dům modelky Kate Mossové

„Kate se chce natrvalo přestěhovat do domu v Cotswolds, kde s přítelem trávila už tak většinu času. Je to konec jedné éry, když se královna Londýna stěhuje,“ uvádí server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Britská supermodelka Kate Mossová

Prodej asi nejvíc překvapil dceru Kate Mossové, Lilu Grace, která v něm strávila většinu svého života.

„Pamatuji, jak jsem si v tomto domě hrála na schovávanou, když byl prázdný. Podobně jako teď,“ řekla prý Lila Grace (19) přátelům.

Justin Timberlake prodal svůj penthouse za 615 milionů korun, paparazzi si na něm vylámou zuby

Jak bydlí VIP

V sídle je přijímací salon, dvě velké kuchyně, sedm ložnic, v mnohých z nich nechybí tradiční krb, nebo čtyři koupelny. Součástí je několik vyhrazených parkovacích míst a také zahrada.

Leonardo DiCaprio prodal dům v Malibu, který si koupil po natočení Titaniku

Jak bydlí VIP

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám