Hlavní obsah

Byt na Manhattanu, jejž vlastnil slavný tenista John McEnroe, je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Družstevní byt na Manhattanu, který v minulosti obývala tenisová legenda John McEnroe, se znovu objevil na realitním trhu. Od té doby, co jej vlastnil slavný tenista, byl propojen se sousedním bytem, a tak i proto je byt s výhledem na Central Park nyní v přepočtu o více než 151 milionů korun dražší, než za kolik jej v roce 2013 McEnroe prodával.

Foto: Profimedia.cz

Byt v budově Beresford na Manhattanu, který patříval tenistovi Johnu McEnroeovi, je opět na prodej.

Článek

Ač to může znít podivně, i na Manhattanu lze koupit družstevní byty. A nejsou to samozřejmě byty ledajaké. Některé z nich se pyšní velice slavnými majiteli. Jeden z nejznámějších družstevních domů nese název Beresford a lze jej objevit na adrese 211 Central Park West, mezi 81. a 82. ulicí. Postaven byl v roce 1929 podle návrhu architekta Emeryho Rotha.

Právě v této budově svého času vlastnil svůj družstevní podíl a k němu náležející byt i slavný tenista John McEnroe, jenž v první polovině 80. let minulého století kraloval žebříčku ATP.

Tenista, jenž po ukončení sportovní kariéry pokračuje jako neméně úspěšný sportovní komentátor, svůj byt ve čtvrtém podlaží prodal v roce 2013, a jak připomíná web Mansion Global, inkasoval za něj 3,1 milionu dolarů (70 milionů korun při dnešním kurzu).

Bob Dylan prodal své panství na Skotské vysočině

Jak bydlí VIP

Od té doby byla však tato jednotka propojena se sousední, takže vznikla „velká rohová rezidence s okny na sever a západ s nádherným výhledem na bujnou zeleň Central Parku“, cituje web realitního makléře Daniela Douglase ze společnosti Corcoran. Ten také popisuje velikost místností jako „dostupnou majestnátost“. Míní tím, že jsou veliké, ale pořád ještě pohodlné k obývání. „Kdyby byly jen o trochu větší, bylo by to už příliš,“ dodává.

Do bytu vede přístup částečně soukromým výtahem, z nějž host vystoupí na centrální chodbu, ze které vede vstup do hlavní velké místnosti s krbem a výhledem na park, formální jídelny a velké kuchyně - v té je i neformální jídelní zóna. Další místností, která je odtud přístupná, je knihovna, jejíž zdi jsou od země ke stropu lemovány vestavěnými knihovnami.

Samotná kuchyň je plně vybavena spotřebiči na špičkové úrovni a nabízí spoustu úložných prostorů.

Dvě hlavní ložnice nabízejí opět výhled do parku, okna dalších dvou ložnic směřují na 82. ulici. Tyto dvě místnosti se pak dělí o společnou koupelnu, zatímco hlavní ložnice mají každá svou vlastní.

Družstevní podíl spjatý s jednotkou je v současné době k mání za 9,8 milionu dolarů (221,5 milionu korun) a nový majitel se může těšit na bydlení v bytě, jehož část vlastnil tenista proslulý nejen svými vynikajícími sportovními výkony, ale i svou poněkud výbušnou povahou, který pronesl slavnou větu o tom, že „rozhodčí je na kurtu největší nepřítel“. Ostatně, jak upozorňuje web Robb Report, v Beresfordu bydlely v minulosti i další hvězdy - například Diana Rossová, Meryl Streepová nebo Jerry Seinfeld.

Něco pro milovníky zlaté éry filmu: Dům, v němž žili Paul Newman a Joanne Woodwardová, se objevil na trhu

Jak bydlí VIP

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám