Hlavní obsah

Baskytarista R.E.M. prodává dům, jehož koupelna je jako z obrazu Vincenta van Gogha

Nad koupelnou jednoho domu v americkém Los Angeles člověk užasne. Na jejích stěnách se svíjejí linie modré barvy v živých spirálách jako na slavném obrazu Hvězdná noc od nizozemského malíře Vincenta van Gogha. Ostatně majitel domu s touto koupelnou je také velice slavný. Je jím baskytarista skupiny R.E.M. Mike Mills, který sídlo nabídl k prodeji v přepočtu za 159 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Mike Mills z R.E.M. nabídl k prodeji svůj dům v Los Angeles.

Článek

Bílý trojpodlažní dům s modrými střechami spočívá na vrchu kopce na pozemku s výměrou 2000 m². Nejvíce k okraji kopce je vysunut modrý bazén obklopený světlou dlažbou, což dohromady barevně zrcadlí vzhled sídla.

I kdyby to nebyl dům slavného hudebníka a spoluzakladatele rockové kapely R.E.M., stejně se má čím pochlubit a zaujmout. Je totiž jedním z mála domů, které nabízejí přímý výhled na venkovní koncertní prostor Hollywood Bowl.

Kromě koncertů zdarma se lze ovšem kochat i obyčejným pohledem na okolní krajinu, na slavný nápis Hollywood, na centrum Los Angeles anebo na slavnou Griffithovu observatoř.

Hugh Jackman prodává trojpodlažní byt na Manhattanu za 911 milionů

Jak bydlí VIP

V interiéru, jenž nabízí užitnou plochu 372 m², lze napočítat čtyři ložnice doprovozené třemi koupelnami a jednou samostatnou toaletou. A také zde není o zajímavé pohledy nouze.

V obývacím pokoji zaujme zejména velké akvárium s korály a rybkami.

Foto: Profimedia.cz

V obývacím pokoji je na co se dívat. Nejen ven do krajiny, ale také na rybky ve velkém akváriu.

Hned vedle, v navazující kuchyni, si pak na své přijdou obzvláště milovníci domácí pizzy. V kuchyni je totiž vestavěná pec na pizzu.

Klenotem domu je ovšem poněkud intimnější část zařízení. Je to totiž koupelna hlavní ložnice, kam patrně většina běžných hostů nezavítá.

Emma Stoneová to umí. Svůj dům v Malibu prodala o 5 milionů dráž, než plánovala

Jak bydlí VIP

Hudebník ji nechal rekonstruovat v posledních dvou letech a její keramické obklady jsou přehlídkou křivek a spirál v modré barvě na bílém podkladu. Jeden nemusí být velkým znalcem umění, aby se mu ihned vybavil obraz Hvězdná noc od nizozemského malíře Vincenta van Gogha.

Pro zábavu hostů slouží ovšem spíše herna a mediální místnost.

Jak upozorňuje web Los Angeles Times, hudebník dům nabídl k prodeji, a to za 6,5 milionu dolarů (159 milionů korun).

Anketa

Chtěli byste bydlet v blízkosti stadionu či jiného místa, kde často pořádají koncerty?
Ano
12,5 %
Ne
87,5 %
Celkem hlasovalo 5931 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám