Hlavní obsah

I skromnější Vánoce s dekoracemi z recyklovaného papíru, šišek a sušených citrusů mají svůj půvab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho z nás řeší, jak na vánoční svátky ušetřit nebo jak se uskromnit ve prospěch potřebnějších. I svátky v minimalističtějším stylu ale mají své kouzlo. Skromnější mohou být Vánoce i díky balení dárků do obyčejného recyklovaného papíru, tzv. šedáku, prim budou hrát i visačky z recyklovaného papíru se semínky, která se po zalití zazelenají.

Foto: Lights4fun, Norsu interiors

V jednoduchosti je krása, přírodní materiály a tóny se neomrzí.

Článek

Pokud chcete oslavit Vánoce ve skromném přírodním stylu, můžete využít klasických ozdob ze sušeného ovoce. Právě sušené plátky pomerančů, jablek nebo citronů budou skvěle dekorovat stromek i drobné doplňky v přírodním stylu.

Nejlépe je usušíte na mřížce v blízkosti tepelného zdroje nebo ideálně v sušičce na ovoce.

Foto: Lisa Angel, Lights4fun

Inspiraci hledejte v přírodě.

Coby základ pro dekorace si vystačíte s pár větvičkami jehličnanů, které můžete pro větší efekt nalakovat floristickým lakem nebo případně dekorovat umělým sněhem. Pro vánoční aranžmá ale přijde vhod i obyčejná kůra, skořápky ořechů nebo mech.

Foto: Tom Raffield

Květy bavlníku v minimalistických vázách vnesou do interiéru zimní atmosféru.

Vkusnou a nenáročnou dekorací jsou i šišky, které můžete zdobit mnoha barvami, stužkami nebo opět umělým sněhem. Elegantně budou vypadat na prkénku ze smrkového nebo borovicového dřeva zdobeném jednoduchou červenou nebo tmavě zelenou stužkou. Stejně tak jimi můžete za pomoci drátku dekorovat sklenice.

Foto: Heavenly Homes and Gardens, Ginger Ray

Vánoční stromečky nemusí být dokonalé.

Nezapomeňte ani na celou kůru skořice, která nejen že interiér krásně provoní, ale také bude dobře vypadat v mnoha vánočních dekoracích. Uplatnit můžete klidně i skořici už použitou a vyvařenou. Na estetice jí to neubere.

Foto: Home Fashion

Neokázalé stolování v přírodním a střídmém duchu je elegantní a nadčasové.

Dárky pak můžete balit do recyklovaných papírů, zvolit visačky se semínky, která se po zalití vodou zazelenají a vyrostou z nich rostliny. Třeba řeřicha.

Místo dražších plastových mašlí se dá zvolit obyčejný šedý motouz, dárek můžete dozdobit květem bavlníku, větvičkou cesmíny nebo smrku.

Díky razítkům s vánočním motivem ušetříte na balicím papíru

Vánoce

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám