Hlavní obsah

Půlnoční atmosféra poslouží coby ideální inspirace pro vánoční i silvestrovský interiér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud se vám nechce zdobit interiér na Vánoce i na Silvestra různým způsobem, pak můžete vyzkoušet inspiraci půlnoční atmosférou. Klasická „půlnoční mše“ patří k Vánocům a s půlnocí máme spojenou i silvestrovskou oslavu. A motivy hvězd, měsíce a oblohy se dobře hodí k oběma událostem.

Foto: Abode Living, Gisela Graham London, Ivyline, Luna Charles, Jan Constantine, Desenio, Hudson Home, MakeBox, Lights4fun

Inspirace oblohou, hvězdami i měsícem je ideální pro celý závěr roku.

Článek

Inspirace půlnocí dodá interiéru magickou až pohádkovou atmosféru. Ideální je kombinace tmavě modré barvy na luxusnějších textiliích typu satén a samet s doplňky v metalických barvách, hlavně ve stříbrné, ale i zlaté barvě, které můžete v tomto případě podle libosti kombinovat. Hodí se ale i bronzová nebo měděná.

Foto: Nedgis

Prostor můžete dekorovat i v exteriéru. Třeba netypickým osvětlením.

Vhod přijde zejména motiv oblak a oblohy, měsíce, hvězd a galaxií. V interiéru se je vyplatí nechat vyniknout a zazářit v pravém slova smyslu.

Foto: Lights4fun

Svítící houbičky promění zahradu v magický a pohádkový les.

Prostor můžete doladit typickými zimními motivy, umělým sněhem, vločkami a podobně. I ty dobře poslouží jak o Vánocích, tak na Silvestra. Nebojte se ani třpytek na řetězech. Platí, že čím více lesku a třpytu, tím lépe. Interiér pak bude působit svátečnějším dojmem.

Foto: St. Eval, Green Witch Garden Apothecary

Svíčky inspirované vesmírem v interiéru poslouží po celý rok.

Pokud chcete dosáhnout opravdu nezapomenutelné atmosféry, pak vsaďte na vhodně zvolené osvětlení. Prim budou hrát zejména drobné LED řetězy, které po zhasnutí vytvoří dojem noční oblohy poseté hvězdami. Využít se dají i fosforeskující hvězdy na strop nebo tapety s fluorescenčními prvky.

Foto: Sweetpea a Willow , J.J.Textile

Dodat prostoru večerní atmosféru zvládnete s osvětlením ve tvaru měsíce i s textiliemi posetými hvězdami.

Atmosféru podtrhnou i svíčky v bílých, modrých či černých tónech. Rodiny s dětmi a neposednými domácími mazlíčky mohou volit bezpečnější elektrické svíčky na baterie, které si na první pohled s těmi klasickými nezadají.

Může se vám hodit na Zboží.cz: Vánoční svíčky, Vánoční osvětlení

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám