Hlavní obsah

Chodov na Sokolovsku plánuje investice za 1,5 miliardy

Právo, Martin Polák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 47 projektů za zhruba 1,4 miliardy korun chce v následujících letech realizovat Chodov na Sokolovsku. Balík investičních akcí už zahrnul do nového strategického plánu rozvoje města.

Článek

Strategický plán mimo jiné obsahuje například úpravy parkování ve městě, energetické úspory městských zařízení, přesun sběrného dvora ze zátopové oblasti, úpravy městských parků a příměstské zeleně.

"A také třeba koupání v přírodním koupališti Bílá voda," doplnil starosta Chodova Josef Hora (nez.) s tím, že prioritou je stavba krytého bazénu v rámci rozšíření sportovního areálu TJ Spartak Chodov.

Místostarosta Chodova Stanislav Pochman (ODS) však zdůraznil, že už nyní je jasné, že městu se s největší pravděpodobností nepodaří všechny plány zrealizovat.

Akce jsou rozloženy na sedm let a radnice počítá s tím, že pokud by na všechny získala dotace, investice by dosáhly částky 1,4 miliardy korun.

"Projekty bychom mohli spolufinancovat částkou kolem padesáti miliónů ročně a to buď díky volným prostředkům, nebo půjčkám," poznamenal starosta Stanislav Pochman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám