Hlavní obsah

Wolfsburg místo Wörthersee. Tradiční sraz volkswagenů se přesouvá

Sraz sériových i upravených volkswagenů, který se od roku 1982 konal u rakouského jezera Wörthersee, se přesouvá do Wolfsburgu. Na organizaci bude pracovat samotná automobilka.

Foto: Volkswagen

Volkswagen GTI Treffen

Článek

Nedávná zpráva o zrušení srazu GTI Treffen (Setkání GTI), který se už léta konal u rakouského jezera Wörthersee, byla spojena s obavami o budoucnost této akce. Automobilka Volkswagen, která sraz od roku 2006 podporovala, se ho rozhodla uspořádat ve svém domovském městě Wolfsburgu.

První konání GTI Treffen na novém místě je v plánu na rok 2024 a automobilka uvádí, že setkání bude „přeneseno do budoucnosti“. Co to konkrétně bude znamenat, je zatím záhadou, ale vzhledem ke směrování celého koncernu Volkswagen lze tušit něco o elektromobilitě.

„Poté, co bylo GTI Treffen u jezera Wörthersee, žel, zrušeno, jsme tedy učinili rychlé rozhodnutí, že komunitě fanoušků GTI nabídneme pro tuto akci nový domov ve Wolfsburgu. Při plánování programu bychom rádi zohlednili také požadavky fanoušků, protože to má být především jejich setkání. V příštím roce jim zajisté budeme schopni nabídnout několik highlightů a překvapení,“ láká na sraz Imelda Labbéová, členka představenstva pro prodej, marketing a poprodejní služby osobních vozů Volkswagen.

Zrušení v Rakousku mělo důvod v udržitelnosti a rostoucí nelibosti místních, protože se z malého setkání postupně stal „monstrsraz“ o statisících účastníků. Přišlo poté, co se sraz třikrát nekonal kvůli pandemii koronaviru. Naposledy proběhl v roce 2019.

Tradiční sraz volkswagenů v Rakousku zrušen kvůli udržitelnosti

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám