Hlavní obsah

Vzácný Mercedes Lorinser Michaela Jordana je na prodej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do aukce míří neobyčejný Mercedes S600 Lorinser, který nevlastnil nikdo jiný, než pravděpodobně nejlepší a nejikoničtější hráč v historii basketbalu - Michael Jordan.

Foto: Profimedia.cz

Mercedes S 600 Lorinser po Michaelu Jordanovi

Článek

Z auta, které používal jako svůj osobní vůz hráč Chicago Bulls a olympijský medailista Michael Jordan, doslova sálá odér devadesátých let.

Jedná se o nevšední kupé Mercedes S600 modelového roku 1996, ovšem v tuningové úpravě od firmy Lorinser. Vůz má tedy protažené blatníky, velká chromovaná vyplněná kola a dvojitou koncovku výfuku.

Pod kapotou, která má tmavě modrý „námořnický“ lak, se nachází největší poklad kupé S600, a to jeho motor. Jedná se totiž o dvanáctiválcový vidlicový agregát s objemem šesti litrů a výkonem 394 koňských sil.

Vůz má v současné chvíli najeto necelých 253 tisíc kilometrů a je na něm vidět, že se jednalo o oblíbené auto basketbalové legendy.

Jordan si ve své době nechal dát do interiéru prakticky vše, co Mercedes nabízel. Výbava je kompletně elektrická, nechybí ani kožená sedadla, obložení ze dřeva nebo palubní telefon.

V továrně Audi našli překvapení z druhé světové války

AutoMoto

Aukční síň Beverly Hills Car Club už vůz draží, jeho vyvolávací cena byla symbolických 23 dolarů (502 korun), podle čísla, které Jordan nosil na svých zádech celou kariéru.

Přihazovat mohou zájemci až do 23. srpna. Když uspějí, mohou se těšit na zajímavý detail. Když totiž nastartují Mercedes S600 Lorinser, na displeji se jim objeví jméno Jordan.

Foto: Profimedia.cz

Michael Jordan na dřívějším snímku

Reklama

Související články

Na prodej je válečné auto generála Pattona

Kdyby mohlo auto vyprávět, tento dodge by rozhodně měl co říct. Válečný vůz generála George S. Pattona z jeho evropského tažení za druhé světové války je na...

Výběr článků

Načítám