Hlavní obsah

Výroba Škody Auto se po čtyřech týdnech vrátila na plnou kapacitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výroba automobilky Škoda Auto v závodech v Mladé Boleslavi a v Kvasinách na Rychnovsku se po čtyřech týdnech vrátila na plnou kapacitu. Důvodem omezení byl výpadek subdodavatele ve Slovinsku, jehož výrobu v srpnu zničily záplavy. Na jeden týden od 11. září byla výroba v kvasinském závodě zcela zastavená, další týdny trvala částečná omezení výroby modelů se spalovacími motory v Kvasinách i Mladé Boleslavi.

Foto: Škoda Auto

Výroba Škody Octavia (ilustrační foto)

Článek

„Omezení ve výrobních závodech nejsou aktuálně již žádná. Linky v Mladé Boleslavi i Kvasinách se vrátily na plnou kapacitu výroby,“ uvedla mluvčí automobilky Ivana Povolná.

S obnovením výroby u slovinského dodavatele součástek nadále pomáhají i zaměstnanci mladoboleslavské automobilky.

„Situace se i díky této pomoci postupně zlepšuje. V současnosti je přímo na místě přibližně desítka našich specialistů z údržby. Celkem se jich tam do teď vystřídalo více než 70,“ dodala Povolná.

Omezení se netýkala výroby plně elektrického modelu Enyaq.

Výpadek u slovinského dodavatele součástek KLS postihl v září celý koncern Volkswagen. Automobilka už dříve uvedla, že chybějícím dílem byl ozubený věnec pro dvouhmotový setrvačník pro spalovací motory modelů značky Škoda a dalších koncernových značek.

Jahn: Trh, jako byl ruský, je těžké nahradit

AutoMoto

Škoda představila nový kodiaq

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám