Hlavní obsah

Volkswagen v říjnu zvýšil prodej o 12 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Volkswagen v říjnu zvýšila prodej meziročně o 12,4 procenta na 688 000 vozů. Automobilka dodala, že od začátku roku její prodej stoupl o 13,8 procenta na 6,8 miliónu vozů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

"Dosavadní vývoj je velmi povzbudivý. Měli jsme rovněž dobrý vstup do čtvrtého čtvrtletí," uvedl šéf prodeje VW Christian Klingler. Upozornil však na současnou ekonomickou nejistotu a její negativní dopad na automobilový průmysl.

"V příštích měsících budeme nadále velmi pozorně sledovat situaci, protože vývoj na světových trzích zůstává vrtkavý," dodal. Volkswagen, jehož součástí je Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

Čistý zisk Volkswagenu se v letošních prvních třech čtvrtletích více než ztrojnásobil na 13,6 miliardy eur (téměř 350 miliard korun) ze čtyř miliard eur před rokem díky mimořádnému příjmu souvisejícímu se snahou o převzetí Porsche. Škoda Auto ve čtvrtek oznámila, že od ledna do konce října dodala zákazníkům 741 800 vozů, což je meziročně o 16,2 procenta více. V samotném říjnu vykázala nárůst o 11,3 procenta na 77 000 vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám