Hlavní obsah

Volkswagen spustil sdílení aut v Berlíně. Praha je další v pořadí

Německá automobilka Volkswagen v pátek v Berlíně spustila službu pro sdílení automobilů s názvem WeShare. V příštím roce hodlá službu rozšířit i do Prahy, a to společně se značkou Škoda.

Foto: Volkswagen 2x

Volkswagen e-Golf ve službě WeShare

Článek

Volkswagen ode dneška v ulicích německé metropole nabízí ke krátkodobému pronájmu celkem 1500 elektromobilů e-Golf. Služba se jmenuje WeShare a pronájem bude zpočátku stát 19 eurocentů za minutu, tedy zhruba 4,83 koruny.

Později do ní bude přidána další pětistovka elektrických verzí Volkswagenu up! a od září se má jednotný ceník změnit na tři tarify, ve kterých bude průměrná cena za minutu 29 eurocentů, tedy 7,38 koruny.

Automobilka Volkswagen hodlá se službou expandovat i do Prahy, a to příští rok ve spolupráci se značkou Škoda. Ta to potvrdila i s rokem zahájení 2020, ale zatím bohužel bez dalších detailů, jako jsou nabízené modely či ceník.

Foto: Volkswagen

K používání služby je třeba mobilní aplikace.

Berlínská služba bude zpočátku pokrývat oblast o rozloze zhruba 150 kilometrů čtverečních. Služba bude vyžadovat, aby uživatel vlastnil chytrý telefon a kreditní kartu, bylo mu nejméně 21 let, měl alespoň rok řidičský průkaz a byl zaregistrovaný na německé adrese. Zahraničním turistům tedy služba dostupná není, alespoň prozatím.

Elektromobily se budou dobíjet na veřejných dobíjecích stanicích. Zpočátku budou mít dobíjení na starosti zaměstnanci služby WeShare, časem ale bude spuštěn systém, který bude k dobíjení aut motivovat samotné zákazníky.

Reklama

Výběr článků

Načítám