Hlavní obsah

Volkswagen si zaregistroval nové logo GTI, poslední písmeno nahradil blesk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen potvrdil, že sportovní modelové varianty GTI i R budou žít i v elektrické éře, přičemž nová ochranná známka může ukazovat budoucí podobu GTI.

Foto: Volkswagen

VW Polo GTI Edition 25 (ilustrační foto)

Článek

Upravený emblém GTI zachovává písmena GT jako Grand Tourer, ale nahrazuje I coby Injection, tedy vstřikování, stylizovaným bleskem.

I když nic není oficiálně potvrzeno a automobilka záznam nekomentuje, pravděpodobně to bude mít něco společného s elektrifikací. Samozřejmě, stejně jako u všech ochranných známek, neexistuje žádná záruka, že bude emblém použit v budoucích konceptech nebo sériových vozidlech.

Nová ochranná známka byla podána na Německém patentovém úřadě 25. července, minulý týden záznam zveřejnil web CarBuzz.

Volkswagen v současné době používá označení GTI pouze pro zážehové motory, písmena GTD pro diesely, GTE pro plug-in hybridy a GTX pro plně elektrické modely. Pak je tu R, které je vyhrazeno pro modely s vyšším výkonem, přičemž celá řada R bude do roku 2030 zcela elektrická.

V loňském roce popsal generální ředitel Volkswagenu Thomas Schäfer označení GTI jako ikonické a v rozhovoru pro britský Autocar uvedl, že by bylo bláznivé se jej zbavit. Zasvěcené zdroje navíc tvrdí, že značka zvažuje, že přestane užívat označení GTX a nahradí jej právě GTI, což by celému příběhu s bleskem nahrávalo vůbec nejvíce.

Test Volkswagenu Polo GTI: Kapesní raketa na každý den

Testy

Škoda Enyaq Coupé RS iV vs. Volkswagen ID.5 GTX: Není vrabčák jako vrabčák

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám