Hlavní obsah

Volkswagen představil elektrický crossover ID.4

Elektrická expanze automobilky Volkswagen pokračuje a po modelu ID.3 přichází i produkční verze koncepčního crossoveru CROZZ, která nese název ID.4. Volkswagen jej zatím ukazuje jen s lehkým maskováním.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.4

Článek

Němci chtěli první čistě elektrické SUV Volkswagen původně představit na zrušeném autosalonu v Ženevě, ale narychlo nakonec zorganizovali internetovou tiskovou konferenci, kde model ID.4 ukázali téměř v celé jeho kráse. Kryje už jej jenom lehké maskování.

VW ID.3 chce být elektromobilem pro masy, při premiéře jsme ho prohlédli do detailu

Autosalon Frankfurt

SUV ID.4 stojí na stejné elektrické platformě MEB jako již zmiňovaný hatchback ID.3 s tím, že auta sdílejí i společný designový jazyk. Mají podobně tvarovaný přední nárazník, světla i pozvolna se svažující zadní část karoserie. Nutno říci, že ID.4 je samozřejmě větší.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.4 je prvním elektrickým SUV od této německé automobilky.

Volkswagen uvádí, že jeho nový model bude v začátcích dostupný pouze s pohonem dvou kol, ale brzy se do výroby přidá i silnější verze s elektrickou čtyřkolkou. Baterie elektromobilu jsou uloženy v podlaze a umožní autu dojezd okolo pěti stovek kilometrů na jedno nabití, ovšem více toho o technice Volkswagen zatím neprozradil.

Foto: Volkswagen

IQ. Light světlomety ve Volkswagenu ID.4.

Model ID.4 by se pak měl na rozdíl od ID.3 stát plnohodnotným globálním autem od Volkswagenu stejně jako třeba Golf. Prodávat by se měl v Číně i v USA, kde bude jeho výrobu obstarávat moderní továrna ve městě Chattanooga v Tennessee.

Nová Škoda Octavia RS je tady, novinku jsme prohlédli do detailu

AutoMoto

Co se prodejů v Evropě týče, Volkswagen chce začít nabízet ID.4 svým zákazníkům na konci roku 2020. Česko bude mít ale v první vlně smůlu, vůz by se měl do katalogů tuzemských prodejců dostat až začátkem příštího roku. Do té doby ještě očekávejme úplnou premiéru se všemi podrobnostmi.

Foto: Volkswagen

Koncept Volkswagen I.D. Crozz

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám