Hlavní obsah

Volkswagen Polo GTI má po faceliftu

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen před třemi měsíci představil facelift svého malého hatchbacku Polo a v souvislosti s tím nyní přijíždí i ostrý derivát GTI. Pod kapotou zůstal dvoulitr, nově spojený pouze s dvouspojkovou převodovkou.

Foto: Volkswagen

Faceliftovaný Volkswagen Polo GTI

Článek

U Volkswagenu Polo už jsme si zvykli na to, že se často profiluje do svého většího sourozence Golfu a v případě nově přepracované ostré verze GTI to platí dvojnásob. Polu GTI ovšem modernizace jednoznačně prospěla a auto působí dospělejším a agresivnějším dojmem.

Nově má vůz ostře řezaný přední nárazník a mimo to také nové IQ.Light LED Matrix světlomety, které dokonce po vzoru nového Golfu obsahují i horizontální LED světelnou linku přes celou příď. Společně s přední částí byl přepracován i zadní nárazník. Zaujmou také nové mlhovky. Vůz je pak postaven na 17palcových kolech, ale na přání mohou být i o palec větší. Vůz pak bude možné objednat i s černou kontrastní střechou.

Volkswagen představuje Caddy PanAmericana

AutoMoto

Modernizace se dočkala i kabina, kde nechybějí sportovní sedadla. Novinkou je sportovní volant, a především pak nejvyspělejší infotainment od VW se standardní velikostí 8 palců nebo volitelnou 9,2palcovou obrazovkou. S možností připojení Apple CarPlay nebo Android Auto a online spolupráce.

Motor dosahuje o 7 koní vyššího výkonu, auto tak má 207 koňských sil. Točivý moment motoru zůstává na hranici 320 Nm a obecně se na přeplňovaném čtyřválcovém agregátu 2,0 litru příliš nezměnilo. Za zmínku stojí snad jen fakt, že Polo GTI už bude možné pořídit jen se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG.

Omlazený Volkswagen Polo už je možné objednat, začíná pod 350 tisíci

AutoMoto

Co se čísel týče, Volkswagen uvádí maximální rychlost 240 km/h a auto by mělo z 0 na 100 km/h zrychlit za 6,5 sekundy.

České ceny zatím nejsou známé, novinka by se ale měla na trhu ukázat  ještě letos.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám