Hlavní obsah

Volkswagen představuje Caddy PanAmericana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Užitková divize Volkswagenu představuje dobrodružnou verzi modelu Caddy. Varianta PanAmericana přiváží nejen oplastovaný vzhled ve stylu SUV.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Caddy PanAmericana

Článek

Nová verze navazuje na stejnojmenný koncept, se kterým automobilka poutala na sériový caddy. Název odkazuje na cestu vedoucí od severu po jih Ameriky. V minulosti jej Němci používali u multivanu.

Je nástupcem předchozího modelu, který se však označoval jako Alltrack. Svým off-roadovým vzhledem chce zaujmout zájemce o populární rodinná SUV. Ostatně například Peugeot Rifter se touto cestou vydal standardně.

Test osobního Volkswagenu Caddy: Výborný rodinný pracant

Testy

Vůz má oplastovanou karoserii, včetně nárazníků, prahů a blatníků. Materiály navíc slouží i k ochraně podvozku. Verzi PanAmericana prozradí nápisy na přídi a zádi či jednoduchá maska chladiče a speciální 17palcové disky kol. Uvnitř najdete speciální potahy a lišty.

Caddy PanAmericana je k dispozici výhradně s kratším rozvorem jako osobní vůz i v užitkové variantě, s výběrem zážehového motoru 1.5 TSI 84 kW nebo přeplňovaného vznětového motoru TDI s výkonem 75 nebo 90 kW.

Volkswagen představuje nový multivan, přibližuje se osobním vozům

AutoMoto

V závislosti na motoru má pohon předních kol se šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou dvojspojkovou převodovkou DSG, nebo pohon všech kol 4Motion se šestistupňovou manuální převodovkou.

České ceny zatím nejsou známy, nová verze vstupuje na evropské trhy v následujících týdnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám