Hlavní obsah

Volkswagen neplánuje návrat legendárního Brouka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální ředitel automobilky Volkswagen Thomas Schäfer uvedl, že firma pod jeho vedením nehodlá znovu oživit model Beetle. Legendární Brouk podle něj není v současné době pro VW marketingově zajímavým artiklem.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Beetle

Článek

Zvěsti o tom, že Volkswagen uvede model Beetle zpět na trh jako elektromobil, kolují internetem už léta. Automobilka z německého Wolfsburgu ukončila výrobu Brouka už v roce 2019 a zatím neexistuje žádný přímý nástupce, a jak se zdá, ani existovat nebude, potvrdil Schäfer v rozhovoru pro Autocar.

Není to ale podle něj proto, že by VW neměl na tento model peníze, čas na vývoj nebo že by existovaly jiné překážky. Beetle zkrátka není podle něj zajímavý z marketingového hlediska.

Foto: VW

Volkswagen Beetle GSR (2013)

„Nemyslím si to, protože v současnosti existují jiná vozidla, která mají svůj den. Nechci to ale říkat se stoprocentní jistotou. Z pozice, kde teď stojím, bych o tom neuvažoval, je to pro mě stejné jako v případě modelu Scirocco: mělo svou dobu, pak tu byl nový model. Chceme to udělat znovu? Nemyslím si. Musíme peníze investovat na jiná, lepší místa,“ uvedl.

Zajímavé je, že Schäferův předchůdce v čele VW Herbert Diess byl myšlence na nového Brouka s platformou MEB otevřený.

Ještě v únoru loňského roku připustil, že si v rámci této platformy dovede představit řadu velmi emotivních modelů, které odkazují na minulost značky. Před několika lety si také nechal Volkswagen patentovat název e-Beetle, strategie se ovšem evidentně změnila.

Volkswagen Golf nejspíš přijde o manuální převodovku. Kvůli emisím

AutoMoto

Reklama

Související témata:
Volkswagen Brouk

Související články

Výběr článků

Načítám