Hlavní obsah

Volkswagen ID.7 Tourer odhalen, nabídne obří kufr a dojezd až 685 kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Volkswagen ID.7 Tourer je jedním z prvních čistě elektrických kombíků vyšší střední třídy v Evropě. Jeho zavazadlový prostor pojme až 1714 litrů, maximální dojezd by měl dosahovat 685 kilometrů.

Volkswagen ID.7 TourerVideo: Volkswagen

 
Článek

Automobilka Volkswagen představila druhou karosářskou verzi svého vlajkového elektromobilu ID.7, který jsme dosud znali pouze jako liftback. ID. 7 Tourer ale přináší praktičtější karoserii kombi a stává se jedním z prvních čistě elektrických kombi vyšší střední třídy v Evropě.

Nový elektromobil se v nabídce automobilky zařadí vedle nového Volkswagenu Passat, který je v poslední generaci dostupný pouze jako kombi. Modely by se měly vzájemně doplňovat a společně pokrýt poptávku po všech významných druzích pohonu. Ostatně VW Passat je dostupný také jako plug-in hybrid s dojezdem až 100 km.

Volkswagen ukončil výrobu Arteonu liftback, kombík vydrží ještě dva roky

AutoMoto

Vraťme se ale k novému Volkswagenu ID.7 Tourer, jehož karoserii automobilka popisuje jako „fúzi klasického kombi ve formátu Passatu a dynamické karoserie Sooting Brake ve stylu Arteonu“.

Zákazníci ale vedle designu s dlouhou linií střechy jistě ocení především zvětšení zavazadlového prostoru. Ten při obsazení všech pěti sedadel a při nastavení zadních opěráků do pozice Cargo pojme až 605 litrů. Po sklopení zadních dělených opěradel s průvlakem za loketní opěrkou vznikne objem až 1714 litrů.

Volkswagen bude pro model ID.7 nabízet dvě různé velikosti akumulátorů, přičemž maximální dojezd by měl dle metodiky WLTP dosahovat 685 kilometrů. Akumulátor je možné nabíjet při výkonu až 200 kW, díky čemuž by nabití z 10 na 80 procent nemělo trvat ani 30 minut.

Kabina nabídne již známé prostředí s různými technologickými inovacemi, jako jsou elektricky nastavitelné výdechy ventilace, sériově dodávaný head-up displej s rozšířenou realitou, sedadla ergoActive s masážní funkcí, panoramatická střecha s chytrým sklem atd.

Výroba modelu Volkswagen ID.7 Tourer probíhá společně s výrobou modelů ID.7 a ID.5 v německém závodě Emden, který se specializuje na elektromobilitu. Celoevropský předprodej bude zahájen ještě v prvním čtvrtletí tohoto roku.

První jízda s Volkswagenem ID.7: Napravuje chyby a nabízí zajímavé svezení

AutoMoto

Volkswagen představil nový passat, bratra chystaného superbu

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám