Hlavní obsah

Volkswagen ukončil výrobu Arteonu liftback, kombík vydrží ještě dva roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec Volkswagenu Arteon liftback zřejmě souvisí s nedávným uvedením čistě elektrického Volkswagenu ID.7, který se stává jeho nepřímým nástupcem.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Arteon

Článek

Thomas Schäfer, šéf automobilky Volkswagen, již v loňském roce naznačil, že se značka rozloučí s modelem Arteon. Přesný termín nezazněl, dnes už ale víme, že výroba skončila v loňském roce. Tedy alespoň v případě liftbacku.

Na konec výroby upozornil web Motor1, který obdržel e-mail od zástupce automobilky, podle něhož byl poslední VW Arteon liftback vyroben v roce 2023. Konec výroby nám následně potvrdil i český zástupce značky. Zákazníci na českém trhu tak mohou vybírat už jen ze skladových zásob.

Výroba Arteonu liftback probíhala v německé továrně Emden, to už je však minulostí, jak pro Motor1 uvedl Martin Hube, tiskový mluvčí pro tento model. Ve výrobě ale stále zůstává praktičtější Volkswagen Arteon Shooting Brake, tedy kombík, který se montuje v Osnabrücku.

Výroba Arteonu Shooting Brake by měla trvat zhruba do května roku 2026, jak uvedl český zástupce značky. S přímým nástupcem automobilka nepočítá.

Jako nepřímého nástupce VW Arteon ale můžeme vnímat čistě elektrický Volkswagen ID.7, který nedávno vstoupil na český trn. Kromě klasického liftbacku nabídne model ID.7 i praktičtější kombi s označením Tourer. Jeho představení se očekává v tomto roce.

První jízda s Volkswagenem ID.7: Napravuje chyby a nabízí zajímavé svezení

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám