Hlavní obsah

Volkswagen ID. 2all jako kabriolet či sedan? Ilustrátor navrhuje nepravděpodobné varianty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Méně racionální, ale přesto zajímavé karosářské varianty konceptu ID. 2all zůstanou téměř jistě jen na papíře, ale přesto je zajímavé se podívat, jak by mohly vypadat.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID. 2all

Článek

Čerstvě představený koncept Volkswagen ID. 2all, který má být předzvěstí lidového elektromobilu, má formu klasického pětidveřového hatchbacku a je navýsost pravděpodobné, že tomu tak i zůstane. Více karosářských variant není vyloučeno, ovšem kabriolet mezi nimi dost pravděpodobně nebude.

Brazilský designér Kleber Silva se nicméně rozhodl navrhnout, jak by mohl vypadat produkční ID. 2all bez střechy. Stroj dostal po vzoru golfu cabriolet jen jeden pár dveří a plátěnou skládací střechu.

Pro více fotografií listujte příspěvkem na Instagramu.

Kromě toho Silva připravil náhled na verzi sedan a crossover, ovšem zde se nedá tolik mluvit o základu v konceptu ID. 2all. Tyto dvě studie totiž vznikly patrně tak, že příď a záď konceptu designér narouboval na karoserii brazilského modelu Virtus, resp. na model T-Cross.

Že z konceptu vznikne i elektrický crossover, je v dnešní době docela pravděpodobné, ostatně do uvedení produkční verze na trh zbývají ještě dva roky. Sedan a kabriolet si však troufneme označit za nereálné - přinejmenším pro evropské trhy.

Anketa

Přáli byste si, aby Volkswagen zase vyráběl i méně prodávané karosářské varianty svých aut?
Ano, rozmanitost nabídky je důležitá
52,5 %
Ne, hatchbacky a crossovery stačí
15,3 %
Je mi to jedno, nejsem fanouškem značky
32,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 59 čtenářů.

Volkswagen ukázal „elektromobil pro každého“. V roce 2025 má stát pod 600 tisíc

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám