Hlavní obsah

Volkswagen chce příští rok zvýšit počet zaměstnanců o desetinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilová skupina Volkswagen by mohla do konce příštího roku zvýšit globální počet svých zaměstnanců o více než deset procent na půl miliónu. Německému listu Bild am Sonntag to řekl šéf společnosti Martin Winterkorn.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

Volkswagen nyní zaměstnává 449 000 lidí. Winterkorn, který je rovněž šéfem automobilky Porsche, řekl, že desetiprocentní zvýšení počtu pracovních sil plánuje i tato firma. Volkswagen zatím plné převzetí Porsche odložil a nyní ji společně vlastní s holdingem Porche SE.

Volkswagen, jehož součástí je Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se chce stát největším výrobcem automobilů na světě.

Opatrnější jsou ohledně nabírání nových zaměstnanců němečtí konkurenti BMW a Daimler. List s odkazem na šéfa BMW Norberta Reithofera a jeho kolegu z Daimleru Dietera Zetscheho uvedl, že vývoj počtu pracovních sil bude příští rok záviset na vývoji trhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám