Hlavní obsah

Vision E na autosalonu v Číně představí jak Škoda, tak i Roewe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je náhoda, že značka Roewe představí na autosalonu v Šanghaji koncept Vision E? Je náhoda, že čínská značka představí s tímto jménem koncept SUV, který bude mít víc charakteristik kupé, jako tomu je i konceptu Škody?

Foto: Roewe

Roewe Vision-E

Článek

Na autosalonu v Šanghaji bude mít premiéru elektrický koncept Škoda Vision E, který bude jakýmsi SUV kupé s plně elektrickým pohonem. [celá zpráva]

Na autosalonu v Šanghaji bude mít premiéru elektrický koncept Roewe Vision-E, který bude jakýmsi SUV kupé s plně elektrickým pohonem.

Foto: Škoda Auto

Škoda Vision E

Dvě stejné věty, obě mají pravdu a obě hovoří o jiném autě. Ano, Roewe přiveze na autosalon koncept vozu, který se svým pojetím, technikou i jménem bude blížit českému vozu. Jen pomlčka ve jméně je trochu jiná. Podle informací Automotive News nebo francouzských webových portálů by mělo jít o přestavení crossoveru Roewe RX5 na vůz připomínající víc kupé. Na fotografii se můžete podívat na tento automobil.

Foto: Roewe

Roewe RX5

Roewe přitom není typický představitel kopírování a vykrádání cizích nápadů. Před lety šel jinou cestou a odkoupil zkrachovalou značku Rover. Nejdřív začal vyrábět auta pro vlastní trh a posléze je vrátil i do Velké Británie nebo třeba i Polska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám