Hlavní obsah

Vietnamská automobilka VinFast ukázala elektrický pick-up

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi výrobce elektrických pick-upů se zařadí také rychle se rozvíjející vietnamská automobilka VinFast. Koncept zvaný VF Wild má blízko k produkční verzi.

Koncept elektrického pick-upu VinFast Wild na CES 2024.Video: Reuters

 
Článek

Elektrické pick-upy jsou nyní především v Severní Americe jedním z nejžhavějších segmentů na automobilovém trhu. Vedle vozů jako Ford F-150 Lightning, Tesla Cybertruck a Rivian R1T se zařadí i VinFast.

Vietnamská značka ukázala na právě probíhajícím Veletrhu spotřební elektroniky CES svůj koncept pick-upu VF Wild jako ukázku budoucího produkčního modelu.

Nákladní vůz má 1,5 m dlouhou korbu s elektricky sklopnou přepážkou, která rozšiřuje nákladový prostor do kabiny, podobně jako u elektrického Chevroletu Silverado. V interiéru nechybí ani panoramatická prosklená střecha.

VinFast nenabízí žádné podrobnosti o užitečné hmotnosti nebo maximální tažné kapacitě. Chybí také informace o elektrickém pohonu nebo baterii. Ale víme, že koncept VF Wild se řadí do kategorie pick-upů střední velikosti.

„Nejedná se pouze o nový produkt v naší nabídce – ukazuje naši snahu vstoupit na rychle se rozvíjející a prosperující trh elektrických pick-upů,“ řekla Tran Mai Hoa, zástupce generálního ředitele pro prodej a marketing společnosti VinFast. Automobilka nenabídla žádné podrobnosti o tom, kdy bude na trhu produkční verze.

Značka VinFast byla založena teprve v roce 2017. Z Asie postupně expandovala do Austrálie a na trhy Severní Ameriky. V portfoliu má pouze elektromobily.

Vietnamská automobilka VinFast chce mít v USA stovky prodejců do konce příštího roku

AutoMoto

Vietnamský VinFast chce ještě letos začít dodávat elektromobily do EU

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám