Hlavní obsah

Vezměte si příklad z Volkswagenu, vzkázal GM Opelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ztrátový německý výrobce automobilů Opel by si podle americké mateřské společnosti General Motors měl vzít příklad ze svého úspěšného domácího konkurenta - koncernu Volkswagen.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Článek

"Obdivuji jejich ziskové marže," řekl na adresu Volkswagenu místopředseda GM Stephen Girsky. Ten byl nedávno jmenován šéfem dozorčí rady Opelu, takže je nyní v úzkém kontaktu s generálním ředitelem německé divize Karlem-Friedrichem Strackem.

"Společně pracujeme na dosažení dlouhodobé ziskovosti Opelu. Musíme vědět, v čem zaostáváme, a dohnat to," řekl Girsky. Upozornil na to, že Opel se sice těší menší vážnosti než konkurenční značka VW, ale jeho produkty nejsou horší. Pro návrat Opelu k zisku je tak podle něj klíčové zlepšit pověst této značky, aby bylo možné prodávat automobily za vyšší ceny.

Automobilka Opel se předloni dostala do existenčních problémů a skupina GM chystala její prodej. Z toho nakonec sešlo a GM se rozhodla Opel vlastními silami restrukturalizovat.

Volkswagen, jehož součástí je česká Škoda Auto, je největší automobilkou v Evropě. Do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

Anketa

Která automobilová značka je vaše oblíbenější?
Opel
30,1 %
VW
69,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2085 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám