Hlavní obsah

V nové Bondovce použili tisíce litrů limonády, na pití to ale nebylo

Podle specializovaného webu Insider, který vyzpovídal autory nedávno uvedené Bondovky „Není čas zemřít“, při natáčení ve starobylých ulicích italského města Matera bylo nutné značně improvizovat. Video mimo jiné odhaluje, že filmaři na povrch vylili desetitisíce litrů slazené sodovky.

Foto: Profimedia.cz

Snímek z natáčení filmu Není čas zemřít v italském městě Matera

Článek

Natáčení nového dílu ságy se slavným agentem 007 Jamesem Bondem, kterého už po několikáté ztvárnil herec Daniel Craig, si vyžádalo celou řadu speciálních počítačových efektů, ale také skutečné akce, hraných honiček a v neposlední řadě i skvostné výkony kaskadérů.

Bondův Aston Martin v dětské verzi má kulomety a neuvěřitelnou cenovku

AutoMoto

Právě jich se přitom týká video od stránky Insider, které pojednává o jednom z nejpodivnějších filmových triků, který byl kdy zaznamenán.

Při natáčení automobilového honičky v italském historickém městě Matera totiž vedení kaskadérů zjistilo, že tamní dlažební kostky jsou příliš kluzké, zvláště, když zaprší a triky s auty za miliony korun, včetně Aston Martinu DB5 či aktuálních Jaguarů XF, by na nich byly moc nebezpečné.

Tým okolo kaskadérů ale přišel s nekonvenčním řešením. Silnici ve městě nechal zalít 31 tisíci litrů limonády, která po uschnutí zanechala povrch až nepřirozeně lepkavý. A čím lepkavější byl, tím lepší a přesnější triky mohli kaskadéři na filmové plátno přenést, což ostatně dokládá i film samotný.

Při natáčení nové bondovky padlo i několik Range Roverů SVR za miliony

AutoMoto

V neposlední řadě krátký dokument například odhaluje, že filmaři ve strachu, že poškodí překrásné starobylé město, postavili před jeho hradbami hradby umělé, aby je kaskadéři a herci nepoškodili. Odborníci přitom odhadují, že až 95 procent celé velké honičky bylo nahráno bez použití počítačových triků, což je velmi solidní číslo.

Na natáčení bylo mimo jiné použito deset různých Aston Martinů DB5, přičemž celkový rozpočet nové Bondovky se vyšplhal až na závratných 300 milionů dolarů, tedy asi 6 miliard korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám