Hlavní obsah

Bondův Aston Martin v dětské verzi má kulomety a neuvěřitelnou cenovku

V nové bondovce Není čas zemřít, která se v kinech začne promítat od 30. září, se objeví také legendární Aston Martin DB5. Svou repliku tohoto vozu i s připomínkami filmových triků už britská automobilka nabídla, nyní je čas na verzi pro děti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bondův Aston Martin ve zmenšené verziVideo: AP

 
Článek

Těžko tento malinký dopravní prostředek nazvat hračkou, na svědomí jej má totiž společnost The Little Car Company, která už několikrát ukázala neuvěřitelně precizně zpracovaná mini vozítka.

Vůz samozřejmě nemá střechu, aby do něj děti, ale koneckonců s trochou námahy i dospělí mohli usednout. Oproti originálu představuje 66procentní velikost.

Za repliku Bondova Aston Martinu zaplatil 4,5 milionu, nemá ani motor

AutoMoto

Ze specialit nechybí falešné kulomety za světlomety, rotační mechanismus s registračními značkami nebo kouřová clona. Přesně jako ve filmu Goldfinger z roku 1964 s kultovním agentem Jamesem Bondem.

Ve srovnání s „běžným” DB5 Junior od stejné firmy má novinka navíc režim pro efektní otočky a elektromotor posílený o 6 kW na 16 kW. Maximální rychlost činí více než 72 km/h.

Specialista vyrobí jen 125 kusů. Přijde ale na neuvěřitelných 90 000 liber, tedy v přepočtu přibližně 2,7 milionu korun. Standardní verze přitom stojí „pouhý” milion korun.

Foto: AP

Dětská replika Aston Martinu DB5 filmového agenta Jamese Bonda v edici No Time To Die od The Little Car Company

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám